sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Iohannis nu o revocă pe Kovesi: „Motivele ministrului n-au fost de natură să mă convingă”

  de - | 16 aprilie 2018, 6:20 PM | Naţional

  0

  (foto: Revista 22)

  Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi, la ora 18, că nu a va da curs propunerii ministrului Justiției de revocare a şefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

  Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat pe 22 februarie că va declanşa procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, pentru ”acte şi fapte de netolerat într-un stat de drept”.

  „Această propunere (a ministrului Justiției, n.r.) este doar un prim pas dintr-o procedură în cadrul căreia ultimul cuvânt îl are, conform legii, președintele. La mijlocul lunii martie mi-a fost inaintat și avizul CSM. Avizul, însă, a ajuns la cu totul altă concluzie decât așa-zisul raport al domnului ministru. Avizul a fost unul negativ.

  Prin rolul constituțional al CSM, acest aviz nu poate fi tratat ca simplu element facultativ, adițional; chiar dacă nu obligă, el nu poate fi ignorat.

  Constat că în analiza acelorași acțiuni sau inacțiuni și în aplicarea acelorași texte legale două autorități – Ministerul Justiției și CSM ajung la concluzii diametral opuse. (…) Am solicitat departamentelor de specialitate din Administrația Prezidențială o analiză.

  (…) Această percepție – că evaluarea ministrului este subiectivă – este întărită și de prezenta unor aspecte referitoare la cariera profesională a ministrului. Unul dintre motivele care fundamentează propunerea de revocare utilizează date și informații care fie nu sunt pertinente, fie exced perioada enunțată ca fiind evaluată”, a explicat Iohannis decizia.

  Sursa: Realitatea TV

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.