Ioan Ovidiu Sabău: „Noi nu avem forța fizică a celor de la UTA, dar avem inteligența”

  de Lucian Dănilă | 31 March 2023, 7:06 PM | Sport

  1

  Sabău vine mâine pe arena „Francisc Neuman” din Arad în calitate de antrenor al adversarei Bătrânei Doamne, Universitatea Cluj. Sub comanda sa, gruparea clujeană a făcut unele meciuri foarte bune, mai ales pe teren propriu, dar a și pierdut la scor pe terenul celor de la FC U Craiova sau CFR Cluj.

  Am avut o perioadă în care ne-am pregătit destul de bine, am avut încredere și entuziasm după ultimul joc. Au apărut mici probleme de sănătate, încercăm să recuperăm anumiți jucători. Pentru UTA poate nu e un meci decisiv, însă unul foarte important. De altfel, și pentru noi e la fel. Trebuie să fim concentrați pe obiectivul nostru, să nu cedăm. Tot timpul am atras atenția, e nevoie de acea stare de spirit care te ajută să progresezi. Noi am arătat bine atunci când ne-am și pregătit foarte bine. Cred că așa va trebui să arătăm și la Arad, trebuie să avem încredere să jucăm fotbal, să nu ne fie teamă”, a spus Neluțu Sabău, antrenorul echipei Universitatea Cluj-Napoca, înainte de meciul de la Arad cu UTA.

  Am înțeles că UTA este o echipă agresivă, care joacă dur. E o caracteristică a lor, asta știu să facă, să lupte pentru fiecare minge, să-și câștige duelurile unu la unu și să joace la limită, acuma depinde și cine va arbitra și maniera de arbitraj. Dar, pe lângă asta, noi trebuie să știm cum să abordăm astfel de dueluri, să tăiem elanul adversarului. Noi nu avem forța lor fizică, dar avem inteligență, știm să jucăm fotbal. Arătăm ca o echipă disciplinată, cu entuziasm. Trebuie ca toți jucătorii să fie implicați și să dea tot. Din punct de vedere fizic și al organizării, UTA a arătat destul de bine. Au fost unele meciuri în care au pierdut pe final, dar rămân o echipă care nu abandonează lupta niciodată. Nu trebuie să mergem acolo cu o stare de mulțumire dată de faptul că stăm bine în clasament sau că am putea juca un baraj de cupe europene. Cu un joc pierdut ești la diferență foarte mică de ultimele clasate. Eu sunt conștient că obiectivul nu e realizat și sper să înțeleagă asta și jucătorii”, a continuat Ioan Ovidiu Sabău

  Fostul mare internațional a spus că atacantul Thiam nu a fost refăcut pentru acest joc, iar Nistor și Filip sunt incerți.

  UTA – Universitatea Cluj se joacă mâine, 1 aprilie, cu începere de la ora 12.00 pe arena „Francisc Neuman” din Arad.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Doktor Valentin ȘI DOKTOR ROBERTA

   BUNĂ ZIUA….DOMNUL SABĂU ARE DREPTATE SPUNĂND CĂ. ECHIPA „””UTA ARAD „” ESTE O FORMAȚIE BUNĂ ȘI ȘTIE CĂND TREBUIE SĂ AIBĂ AGRESIVITATE ÎN JOC…DAR. CE NU ȘTIEDĂNSU,”””TOATĂ ECHIPA UTA ARAD SUNT JU CĂTORI FOARTE BUNI ,ȘI ȘTIU CĂND TREBUIE SĂ AIBĂ AGRESIVITATE ÎN JOC…….DE ACEEA SÂMBĂTA ECHIPA NOASTRĂ „”””UTA ARAD „”” VA CĂȘTIGA JOCUL. ,ÎNPOTRIVA CELOR DE LA”””U CLUJ „””” .STADIONUL VA FI PLIN DE SUPORTERI CARE IUBESC ACEASTĂ ECHIPĂ FRUMOASĂ ȘI MINUNATĂ AL ORAȘULUI NOSTRU ARAD „”””UTA ARAD „”””SUCCES SÂMBĂTĂ…….UTA ARAD…….UTA ARAD………MULȚUMESC…….

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.