Ioan Crişan: „Peste câţiva ani, Aradul şi Vladimirescu vor avea împreună o centură ocolitoare”

  de - | 17 iunie 2021, 12:58 PM | Comunicate contra cost

  0

  Centura de Sud-Est a Aradului, proiect gândit în urmă cu câţiva ani pentru a închide inelul de centură al municipiului şi pentru a scoate traficul greu şi de tranzit din Vladimirescu, este tot mai aproape de realizare. Potrivit consilierului judeţean liberal Ioan Crişan, fostul primar al comunei Vladimirescu, în câţiva ani Aradul şi Vladimirescu vor avea împreună o centură ocolitoare.
  Proiectul a cărui valoare estimată este de 38 de milioane de euro prevede pod peste Mureş şi pasaj peste calea ferată.

  „Începuturile proiectului au fost în urmă cu şase-şapte ani, când eram primarul comunei Vladimirescu. Atunci, Primăria a dat teren în compensaţie proprietarilor unui drum care trece prin fostul Combinat Chimic Vladimirescu, drum care are legătură directă cu DN 7. A urmat apoi un vot în Consiliul Local Vladimirescu şi în Consiliul Judeţean pentru a trece acel drum în patrimoniul Consiliului Judeţean, pentru a se putea realiza proiectul. De la intersecţia cu DN 7, şoseaua de centură va continua spre Mureş în paralel cu digul, venind spre Arad şi va trece Mureşul între Sânicolau Mic şi Fântânele, unde se va construi un pod, făcând apoi joncţiunea cu autostrada. Fondurile europene au fost aprobate, astfel încât în următorii ani Aradul şi Vladimirescu vor avea împreună o centură ocolitoare”, a declarat Ioan Crişan.

  Centura de Sud-Est va avea o lungime de aproximativ 11 km și va închide inelul de centură din jurul municipiului Arad, care va deveni astfel primul municipiu din România cu șosea de centură integrală.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.