Invitați din Japonia, SUA și Rusia la Festivalul de arte marțiale, artă culinară și handmade „East Meets West” din Arad | PROGRAM

  de [email protected] | 20 septembrie 2019, 1:46 PM | Cultură | Topic special

  0

  Marie Tanaka, alături de Sensei Lee Murayama (Japonia) / afișul festivalului

  Printre invitații speciali se numără protagonistul filmului „Ultimul Samurai”, Sensei Lee Murayama

  Între 27 și 29 septembrie, cea de-a șaptea ediție a Stagiului de pregătire tehnică a școlii arădene de Arte Marțiale „Kaizen” se va transforma în acest an într-un veritabil festival de arte marțiale, artă culinară, artă handmade, muzică, dansuri și porturi populare – japoneze, românești, respectiv dacice!

  Festivalul „East Meets West – Japan Meets Dacia” va aduce la Arad lupte demonstrative între Samurai și luptători dacici, precum și lupte daco-romane cu actori de la Castrul roman de la Porolissum (județul Sălaj), însă oferta culturală nu se va opri la bătăi simulate și demonstrații de Jiu Jitsu, Judo, Judo Sambo, Aikidō și Karate.

  „Vrem să facem ceva special pentru arădeni, un festival româno-japonez, în care să fie implicate arta și cultura, iar când spun artă, spun arta marțială – calea Budo – și vom avea invitați care să ne facă demonstrații din Jiu Jitsu tradițional, Judo, Judo Sambo, Aikidō și Karate”a declarat în luna aprilie pentru Special Arad organizatorul principal al evenimentului, Hanshi Pavel Milovan, liderul Clubului Sportiv Seishi Budo Arad.

  Evenimentele vor avea loc în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor și pe platoul din fața acesteia, iar invitații speciali din SUA, Japonia și Rusia vor participa și la slujbe religioase la bustul maestrului arădean Soke Mihai Botez din Parcul Pădurice și la Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime”.

  Printre invitații speciali la Stagiul de pregătire tehnică se numără:

  – O-SENSEI ALEXEY KUNIN (SUA)
  – SENSEI LEE MURAYAMA (JAPONIA)
  – MARIE TANAKA (JAPONIA)
  – SOKE YURY SMIRNOV (RUSIA)

  Chiar dacă nu sunteți familiari cu lumea artelor marțiale, pe Sensei Lee Murayama s-ar putea să-l știți din filme precum „Shogun’s Ninja” („Ninja bugeicho momochi sandayu”, 1980), „Ultimul Samurai” (2003) sau filmul apărut chiar în acest an, „Darkness of Otherwhere”.

  Un alt segment important al festivalului „East Meets West – Japan Meets Dacia” va fi arta portului tradițional românesc și japonez, la care nu vor lipsi muzica și dansurile populare specifice celor două civilizații.

  Vor fi și standuri de artă handmade, precum și standuri de artă gastronomică, atât cu specific japoneză, cât și… dacică!

  Despre ce mâncare tradițională dacică este vorba, Hanshi Pavel Milovan nu a putut să ne dezvăluie nimic, acesta fiind secretul profesional al unui bucătar din Zalău, cel care va prepara această mâncare specială la festivalul arădean.

  Cât despre mâncăruri tradiționale din Răsăritul îndepărtat, vor veni la Arad cu rețete inedite bucătari-șefi japonezi și thailandezi din București și din Budapesta.

  PROGRAMUL FESTIVALULUI:

  27 septembrie
  ora 9:00 – Slujbă religioasă la bustul lui Mihai Botez (Parcul Pădurice)
  10:30 – 12:30 / 15:00 – 17:00 – Technical J.T.T. training (Casa de Cultură a Sindicatelor, etajul I)
  17:00 – Eveniment intercultural în aer liber (platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor)

  28 septembrie
  9:00 – Slujbă religioasă la Catedrala Ortodoxă „Sfânta Treime”
  10:30 – 12:30 / 15:00 – 17:00 – Technical J.T.T. training (Casa de Cultură a Sindicatelor, etajul I)
  17:00 – Eveniment intercultural în aer liber (platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor)

  29 septembrie
  9:00 – Meditație Zen
  10:30 – 12:30 / 15:00 – 17:00 – Technical J.T.T. training (Casa de Cultură a Sindicatelor, etajul I)
  17:00 – Eveniment intercultural în aer liber (platoul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor)

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.