marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Investiții noi la Complexul Muzeal Arad

  de Special Arad | 31 august 2022, 8:23 AM | Administraţie

  0

  Comunicat. Complexul Muzeal Arad are în vedere două investiții importante: achiziționarea unui aparat GPS (care va fi utilizat pentru localizarea unor monumente istorice și situri arheologice), respectiv un sistem de iluminat cu șine, pentru sala de vernisaje a Muzeului.

  Fondurile pentru cele două investiții – de 20.000, respectiv 302.000 lei – provin din sumele economisite de către Complexul Muzeal, din alte investiții.

  „Îmi doresc un Complex Muzeal care să promoveze istoria și tradiția, care să ne transpună în diferite epoci ale istoriei, dar care să folosească mijloace moderne de activitate, atât cele de vizualizare a patrimoniului, cât și cele de explorare arheologică. Cele două investiții, realizate în urma unor economii, se integrează în această viziune de arhaic-modern și prin aceste schimbări putem avea un Muzeu «viu», dar care scoate în evidență și «patina timpului»”, a afirmat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

  De asemenea, Complexul Muzeal Arad a preluat de la Consiliul Județean Arad clădirea proaspăt achiziționată de administrația județeană. Imobilul, situat în Arad, pe strada Unirii, va găzdui o parte a exponatelor Complexului Muzeal, multe dintre ele nefiind expuse din cauza spațiului insuficient de care a dispus Muzeul până în prezent.

  „Noua locație va fi casa Muzeului Etnografic, un muzeu care se bucură de o apreciere deosebită din partea arădenilor. E și firesc, deoarece județul nostru reprezintă o vatră etnografică diversificată, complexă, întrunind elemente semnificative din culturi și obiceiuri diferite, atât românești – Banat, Crișuri, Țara Moților – cât și ale altor grupuri etnice, consolidate în comunități: maghiari, sârbi, slovaci, bulgari, germani, romi. Vom putea, în noua locație, să prezentăm astfel istoria și patrimoniul multicultural de care se bucură județul Arad”, a precizat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

  În acest imobil vor fi puse în valoare și expuse publicului și alte exponate aflate în patrimoniul Complexului Muzeal Arad. Clădirea preluată de Complexul Muzeal are o suprafață construită de 940 mp și suprafața construită desfășurată de 1877 mp, cu regim de înălțime D+P+E+pod.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.