Investiții fără cap la ștrandul Neptun

  de - | 25 September 2019, 11:39 AM | Comunicate contra cost

  0

  Primăria intenționează să ridice la 16 milioane de euro sumele cheltuite pentru ștrandul arădean, în timp ce la Mako, cu 12 milioane de euro a fost construit un aquapark nou, cu facilități incomparabile față de ce avem noi.

  Recent, Consiliul Local a adoptat două hotărâri prin care alocă 36 de milioane de lei pentru lucrări de amenajare a ștrandului arădean, în principal fiind vorba de modernizarea echipamentelor de procesare a apei (recirculare, filtrare, tratare și încălzire). Un calcul simplu indică faptul că sumele alocate sunt și de 10 ori mai mari față de prețul real al investiției.

  Răzvan Anghel, vicepreședinte USR: „Problema nu este că se fac investiții, ci faptul că sumele alocate sunt imense, mult exagerate în raport cu valorile de pe piață, actuala administrație fiind obișnuită să facă achiziții la prețuri de-a dreptul nesimțite, în timp ce orașul nu se alege cu mai nimic.

  Actualul proiect vizează înlocuirea unor echipamente instalate tot de actuala administrație, nu cu foarte mult timp în urmă. Un calcul sumar ridică la 75 de milioane de lei banii cheltuiți ori alocați în ultimii 12 ani ștrandului. Pentru o sumă semnificativ mai mică, la Mako s-a construit un complex nou, similar ca suprafață cu ștrandul nostru însă cu 15 bazine, multiple alte facilități și care este deschis tot anul.

  Legat de acest autentic tun pregătit de administrație, USR evaluează două soluții: pe de o parte suntem în discuții cu furnizorii de echipamente și servicii de montaj, pentru a pregăti o ofertă la preț corect. În același timp evaluăm posibilitatea de a ataca în instanță Hotărârea CLM Arad, pentru a proteja resursele financiare ale municipiului.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.