vineri, 19 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Investiții de 1,5 milioane de euro la Socodor, printr-un proiect transfrontalier

  de Special Arad | 20 aprilie 2022, 3:51 PM | Administraţie

  0

  Comunicat. La Socodor, s-a încheiat astăzi implementarea unui proiect în valoare totală de aprox. 1,5 milioane de euro, finanțat în cadrul Programului Interreg V România-Ungaria. Astfel, în comuna arădeană au fost realizați nouă kilometri de piste pentru biciclete, amenajate șapte stații de autobuz iluminate și supravegheate video, dotate cu suporturi pentru biciclete și a fost achiziționat un utilaj pentru curățarea pistelor. De asemenea, a fost înființat un serviciu de închiriere a bicicletelor, care a fost dotat cu 60 de biciclete. 

  La conferința de presă organizată la Socodor au participat, din partea Consiliului Județean Arad, președintele Iustin Cionca și cei doi vicepreședinți Răzvan Cadar și Ionel Bulbuc. ,,Administrația din Socodor reușește să realizeze cu ajutorul fondurilor europene un număr record de investiții. Felicitări domnului primar Ioan Jura și întregii echipe pentru aceste proiecte care au transformat Socodorul în una dintre cele mai bine gospodărite comune din vestul țării! 

  La rândul său, Consiliul Județean Arad a adus fonduri europene pentru modernizarea rețelei de drumuri din jurul comunei Socodor, iar în prezent se lucrează pe șantierele drumurilor Sânmartin-Socodor și Socodor-Nădab.

  Drumul Socodor-Nădab este unul dintre primele șantiere redeschise de Consiliul Județean Arad în acest an, odată cu temperaturile ridicate de primăvară. Este într-un stadiu avansat de execuție, lucrarea fiind finalizată în proporție de 90%.

  Stadiul lucrării de modernizare a drumului Sânmartin-Socodor, un tronson care a așteptat zeci de ani să fie asfaltat, a ajuns la peste 60%. Prin modernizarea acestui tronson, distanța de la Socodor la Arad se va reduce cu 10 kilometri.

  Poate cel mai important lucru de subliniat este că un proiect care acum e la valoarea de 1,6 miliarde de euro va atinge și comuna Socodor. Este vorba despre drumul expres Arad-Oradea, care va contribui la dezvoltarea întregii zone.

  În perioada 2016-2022, Consiliul Județean Arad a alocat peste 2,9 milioane de lei comunei Socodor, bani destinați unor proiecte importante pentru comunitate”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.
   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.