sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Într-o ședință a executivului de azi , s-ar putea decide dacă se prelungește înghețarea tarifelor RCA

  de - | 5 mai 2017, 10:17 AM | Naţional

  0

  Executivul ia în calcul prelungirea plafonării tarifelor RCA cu încă trei luni, transmite News.ro citând surse guvernamentale. Plafonarea asigurărilor de răspundere civilă auto ar putea fi discutată chiar în şedinţa de guvern din această după-amiază.

  Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, a avut mai multe întâlniri cu transportatorii şi cu reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi ar lua în calcul să prelungească plafonarea tarifelor RCA cu încă trei luni printr-o Hotărâre de guvern, acest lucru putând fi discutat chiar în şedinţa Executivului de astăzi.

  Unul dintre principalele motive ale prelungirii măsurii de îngheţare a tarifelor RCA pentru încă trei luni este întârzierea, în Parlament, a noii legi a RCA, care ar trebui să conţină noile prevederi negociate şi agreate între toate părţile implicate în sector.

  Guvernul a aprobat anul trecut, la presiunile patronatelor din transportul rutier, o Ordonanţă de Urgenţă (OUG) care impune îngheţarea preţurilor RCA pentru şase luni, prin fixarea unor preţuri maxime de către ASF. Perioada de plafonare a început în 18 noiembrie 2016 şi va expira în 18 mai.

  Îngheţarea poliţelor RCA a fost salutată de transportatori, dar criticată de companiile de asigurări active pe segmentul RCA, care se plâng că înregistrează pierderi şi cer revenirea la tarife libere.

  Volumul total al primelor brute subscrise pe segmentul RCA a crescut anul trecut cu 29%, la 4,03 miliarde lei (897 milioane euro), ca urmare a creşterii primei medii.

  sursa: digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.