marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  INTIMA-KI: #TheSelfieMachine (sau Violatorul de Intimități)

  de Tomck@t | 18 martie 2016, 9:49 PM | Cultură | Recomandările editorilor

  1

  N-ai înțeles nimic din titlu. Ai dat click pe titlu, ca să înțelegi ceva, măcar din conținut. Ai o presimțire vagă că nu vei înțelege mare lucru nici acum. Felicitări. Ai dat de un articol despre cea mai nouă expoziție Kinema Ikon.

  Cel de-al doilea episod din cel de-al treilea sezon de expoziții se adaugă primului episod din sezonul actual (așa cum am stabilit), dar de data aceasta secvențele video „merg” pe tablete și se-ntind în toate direcțiile, încercând o experiență de 360 de grade, pe o instalație care-și/-ți face și un selfie între timp, folosind – păi cum să nu! – nelipsitul selfie stick.

  Cu alte cuvinte: îți (și își) violează intimitatea într-o mare veselie, prin tehnologie, prin arta abstractă a divertismentului… printr-un simplu click. Și-un stick. Click-Stick. Mai multe.

  Ioan Paul Colta, cel care semnează expoziția curentă, spune că asta și vrea să sugereze instalația: intimitatea inexistentă din zilele noastre. De asta e și tăiat titlul „Intimacy” pe afiș, dacă a sesizat cineva acest mic detaliu. În detaliul fontului folosit, ca și la filmul omonim, mai bine nu intrăm, că s-ar putea să fie o pură coincidență 🙂 …or is it? 

  Filmările scurte, în alb-negru, au fost „trase” la Berlin, din câte am înțeles, și tratează „violarea” intimității la scară mai largă, în public, în sensul că poți filma pe oricine, oricând, pe stradă… doar „pentru căci”. În același timp, poți fi o mașinărie de făcut selfie-uri.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.