vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Interpelare USR pe temele dotării Poliției

  de - | 3 iunie 2019, 11:20 AM | Comunicate contra cost

  0

  Senatorul USR Arad, Adrian Wiener, a adresat o interpelare ministrului Afacerilor Interne, doamna Carmen Dan, referitoare la demersurile asumate de minister pentru securizarea activității polițiștilor.

  Executarea în stil mafiot, în plină stradă, a unui polițist și rănirea gravă a altuia, în județul Timiș, supun atenției nerespectarea la nivelul Ministerului Afacerilor Interne a angajamentelor asumate. În urma unor incidente din 2017, agenții de poliție au cerut mai multe dotări care să le asigure protecția, iar Poliția Română a anunțat că se află în proces de achiziție a unor echipamente care să ajungă la polițiștii din stradă, veste, căști sau sprayuri lacrimogene.

  Adrian Wiener, senator USR Arad: „La aproape doi ani de la anunțarea acestui plan de achiziții și de acțiune, la doi ani după promisiunile că siguranța polițiștilor va crește, un om al legii moare în misiune, împușcat în stradă de un interlop.

  Pentru aceasta, am solicitat doamnei ministru numărul și natura cazurilor de agresiuni împotriva agenților de poliție, în ultimele 24 de luni, stadiul achiziției vestelor și echipamentului promis, ce procent dintre angajații MAI beneficiază de o astfel de dotare, ce procent dintre angajații MAI a beneficiat în ultimele 24 de luni de programul de pregătire fizică și tactică?

  Din păcate, lipsa de profesionalism la nivelul conducerii MAI, dezinteresul față de siguranța angajaților și nu în ultimul rând a cetățenilor, nu este un caz singular. Actuala guvernare a ignorat constant investițiile, iar nota de plată este achitată, uneori în mod tragic, de cetățeni.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.