marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  VIDEO. Interlopul Lucian Mihălțan a rămas fără o mână încercând să arunce în aer un bancomat în Italia

  (foto: captură Poliția Română/ captură Youtube - Corriere Romagna)

  Interlopul Lucian Mihălțan – care a dat mai multe spargeri în Arad cu gruparea sa de hoți de lux – a rămas fără o mână în timp ce încerca să pună explozibil la un bancomat aparținând filialei Riviera Banca din oraşul italian Cattolica, incidentul având loc în noaptea de 3 spre 4 mai. În timp ce Mihălțan amplasa explozibilul, acesta a sărit în aer, rănindu-l grav. Interlopul, în vârstă de 36 de ani – condamnat în România la închisoare cu executare – a fost abandonat, după explozie, de cei care îl însoțiseră la jaf.

  Carabinierii sosiți la fața locului l-au găsit pe Lucian Mihălțan întins pe jos, sângerând. Timișoreanul a fost transportat de urgență la spital, unde a fost operat. Medicii nu i-au putut salva mâna.

  Potrivit observatornews.ro, Mihălțan a fost arestat sub acuzația de tentativă de furt calificat și este încă pazit la spital, în așteptarea validării măsurii preventive de către judecător. Primele date arată că pagubele aduse structurii sucursalei băncii sunt semnificative. Nu este clar dacă infractorii au reușit să scoată numerarul aflat în bancomat, iar cercetările sunt în plină desfășurare pentru identificarea celorlalți participanți.

  Lucian Mihălțan a dat mai multe spargeri, alături de gruparea sa de hoți de lux, județul Arad fiind pe lista grupării. Una dintre spargeri a fost la o casă de schimb valutar din orașul Chișineu-Criș, de unde a fost furat seiful – în care se aflau aproximativ 40.000 de euro – iar o altă „lovitură” a avut loc la Hălmăgel unde au fost sparte două locuințe de unde au fost furați bani și bunuri în valoare totală de 70.000 de euro.

  Nu se știe cum a ajuns Lucian Mihălțan în Italia

  Nu se cunosc împrejurările în care Lucian Mihălțan a ajuns în Italia, deși acesta era dat în urmărire după ce fusese condamnat la o pedeapsă de 9 ani și 8 luni închisoare pentru constituire a unui grup infractional organizat, furt calificat în forma continuata, complicitate la furt calificat, furt calificat cu consecinte deosebit de grave în forma continuată, pe numele său fiind emis – în 21 martie 2023 – de către Tribunalul Timiș un mandat de executare a pedepsei închisorii.

  Citește și: Cine l-ar fi ajutat pe Cosmin Mladin să se ascundă de autorități

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dumnezeu nu bate cu bâta !
   .
   Aviz celor care cred că fac „afaceri” cu Dumnezeu, oferind donații sau făcând mătănii, contra „iertarea păcatelor și mizeriilor făcute celorlalți”…
   Omenia și onestitatea nu se cumpără și nici nu se „zugrăvește” !

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.