miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Interceptările DIICOT arată strategia lui Vlad Pascu pentru a-și negocia pedeapsa

  de - | 9 octombrie 2023, 8:15 AM | Naţional

  0

  Interceptările din rechizitoriul în care întreaga familie Pascu a fost trimisă în judecată dezvăluie cum Miruna, mama lui Vlad Pascu iși învață fiul ce să facă pentru o condamnare mai mică în cazul accidentului cu doi morți de la 2 Mai.

  Cercetat în dosarul de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, fugă de la locul accidentului și conducerea unui autovehicul sub influență substanțelor interzise, Vlad Pascu era vizat totodată și de procurorii DIICOT pentru infracțiunea de deținere de droguri în vederea consumului. Infracțiunea se referea la medicamentele psihoactive și la țigara cu cannabis, găsite în mașina sa de către polițișți, înainte de tragedie. Acesta este dosarul în care anchetorii i-au monitorizat convorbirile cu mama sa, Miruna Pascu, și în care au trimis întreaga familie în judecată.

  Interceptările din rechizitoriul DIICOT aduc probe importante în dosar, însă arată și imaginea unei familii bogate, dar dezorganizate, fără empatie față de tragedia provocată, care avea un singur scop: să-l scape pe tânărul Vlad Pascu cât mai repede de închisoare.

  „VLAD: Găsim o soluție sau alta.

  PASCU MIRUNA: Mami, cu siguranță vom găs.… Vreau să conștientizezi lucrurile așa cum sunt. Și să te gândeșți și tu să faci niște scenarii în mintea ta, și să discutăm pe ele. Apropo, ce ține cu perioada, cu pușcăria. Vezi, că trebuie să ne gândim foarte serios la două probleme. Chestia aia cu recunoașterea este evidentă, și mai este cealaltă. Pe care o să o mai discutăm când ne vedem, la care lucrează deja avocații. Să găsim niște soluțîi pentru problema cu DIICOT-ul.

  VLAD: Aia e importantă.

  PASCU MIRUNA: Da, știu. Și ține numai de ține, că eu aici nu am nicio carte în mână. Nu știu nimic, nu pot să fac nimic. Deci, tu trebuie să le faci. Tu trebuie să te gândeșți. Și trebuie să te gândeșți împreună cu ei. Și o să discutăm chestiile astea începând de săptămâna viitoare”, se arată în rechizitoriul DIICOT.

  În aceste interceptări, Vlad Pascu și mama sa vorbesc despre strategia de a merge pe procedura simplificată în cazul accidentului rutier din 19 august. Practic, dacă un inculpat recunoaște în totalitate acuzațiile care i se aduc și încheie un acord în acest sens, nu mai urmează un proces penal, spun specialiștii. Pedeapsa este negociată între inculpat și procuror, de regulă este mai blândă, prin prisma faptului că a scutit statul de cheltuielile unui proces penal. Acest acord însă, trebuie și admis de instanța de judecată.

  „Cealaltă chestiune” la care se referea Miruna Pascu era formularea unui denunț de către fiul său în care acesta să dezvăluie o altă fapta penală de care are cunoștință și care să se concretizeze sub formă unui dosar penal, caz în care procurorul poate recomanda instanței reducerea pedepsei aplicate inculpatului care a ajutat la înfăptuirea actului de justiție.

  sursa: Adevărul

  Citește și: Percheziții de amploare la prietenii lui Vlad Pascu, tânărul care a provocat accidentul de la 2 Mai

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.