vineri, 8 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  „Întâlnire cu femeia din tine” la Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin

  de Special Arad | 2 martie 2018, 11:22 AM | Naţional

  0

  Muzeul Etnografic „Anton Badea” din Reghin și Primăria Municipiului Reghin prezintă sâmbătă, 3 martie 2018, începând cu ora 19.00, a doua ediție a evenimentului „Întâlnire cu femeia din tine”.

  Este vorba de un „itinerariu spiritual”, după cum ar spune Mircea Eliade, în versuri și proză, ce trebuie să devină o experiență obligatorie pe drumul desăvârșirii fiecăruia dintre noi.

  •  Daniela Gîfu – volumul de versuri „Spovedania unei pantere”, ilustrat de Mihai Bandac, pictot și prefațat de Nicolae Băciuț, criitor, Ed. Vatra veche, Târgu-Mureș, 2017.

  „Să fii doctor în informatică și doctor în filosofie, cu licență în fizică și master în comunicare și relații publice, să fii preocupată de inițiere spirituală, dar și de discursul politic, de dezvoltare comunitară și incluziune socială din/în perspectivă socio-economică și să scrii și poezie –  ei asta da încurcătură. Cu siguranță însă că în teritoriile științei, atunci când le parcurge, Daniela Gifu caută/pune și poezie, iar în toată poezia sa caută/pune și știință” – Nicolae Băciuț.

  •  Dan Mircea Fărcaș – volumul de proză „Virtuți adormite”, prefațat de Alexandru Cistelecan, critic literar și Dan Dungaciu, sociolog, Ed. University Press, Târgu-Mureș, 2015.

  „Am răsfoit cartea-confesiune a lui Dan Mircea Fărcaș, inițial, cu suspiciune. Ulterior, contrariat, iar, treptat, când lucrurile au devenit limpezi, captivat. Căci, după ce dezghioci – nu ușor! – noianul de referințe și citate, înțelegi că nu e vorba despre o simplă confesiune. E o confesiune/învățare. Este o confesiune-pledoarie. O metodă. Un îndrumar. Cartea lui Dan Mircea Fărcaș nu este doar un îndemn spre lectură, ci un îndemn spre trăire” – prof.univ.dr. Dan Dungaciu.

  Prezintă: Nicolae Băciuț, Dan Mircea Fărcaș, Mirela Cioloca și Daniela Gîfu.

  Amfitrionul manifestării va fi Roxana Man, managerul Muzeului Etnografic „Anton Badea” din Reghin.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.