luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Întâlnire cu agentii economici interesați: Ministerul Finanțelor modifică legislația în domeniul ajutorului de stat

  de Special Arad | 25 iulie 2018, 11:23 AM | Regional

  0

  Ministerul Finanțelor Publice a modificat și a completat H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, prin Hotărârea de Guvern nr.476/2018 care a fost publicată, pe 9 iulie 2018, în Monitorul Oficial nr.580.

  Ca urmare a modificărilor H.G. nr. 807/2014, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara organizează întâlnirea cu agenții economici interesați din Regiunea Vest, ce va avea loc în data de 27.07.2018, ora 11:00, la sediul DIRECȚIEI REGIONALE VAMALE din mun. Timișoara, B-dul Mareșal Constantin Prezan nr. 89, b. 45D, etaj IV, cam. 404.

  Obiectivul schemei de ajutor de stat instituite prin H.G. nr. 807/2014, cu modificările și completările ulterioare îl reprezintă dezvoltarea regională prin sprijinirea realizării investițiilor de mare anvergură, cu importante efecte în economie, orientate spre sectoarele de activitate de vârf. Se acordă sume sub formă de granturi, de la bugetul de stat, pentru cheltuieli eligibile de natura activelor corporale și necorporale, precum și cele legate de închirierea construcțiilor aferente investiției inițiale.

  Dintre cele mai importante modificări amintim:

  • Valoarea minimă a investiției s-a diminuat la 13,5 milioane lei (aprox. 3 milioane euro);

  • Bugetul mediu anual al schemei este de 638 milioane lei, respectiv echivalentul a aproximativ 145 milioane euro;

  • Operatorul economic poate demara proiectul de investiții după depunerea cererii de acord pentru finanțare;

  • Cererile de acord pentru finanțare se depun în sesiune continuă până la data epuizării bugetului anual.

  La rubrica Transparență decizională, pot fi consultate proiectul Ghidului solicitantului și proiectul Ghidului de plată a ajutorului de stat acordat în baza H.G. nr.807/2014 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie, cu modificările și completările ulterioare.

  Pentru contact/informare/întrebări:

  [email protected]

  [email protected]

  [email protected]

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.