sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Au început testările la Spitalul Municipal Arad! Aparatul adus prin Club Lions 2007 a fost pus în funcțiune (Foto)

  de Lucian Dănilă | 5 aprilie 2020, 4:08 PM | Coronavirus | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Aparatul de testare pentru coronavirus adus cu sprijinul Club Lions 2007 din Arad și a Consiliului Județean a fost pus în funcțiune astăzi la Spitalul Municipal.

  „Astăzi, duminică 5 aprilie 2020, au început testările cu sistemul VIASURE 48 Real Time PCR (5 canale) achiziționat de Consiliul Județean Arad în colaborare cu Asociația Club Lions Arad 2007, urmând a fi efectuate 22 de teste până la sfârșitul zilei. Elementele componente ale sistemului au ajuns în cursul zilelor de 2 și 3 aprilie, iar în 3 aprilie, echipa de specialiști  din partea furnizorului, a instruit personal medical din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență să utilizeze sistemul și kiturile de testare.

  Joi, 2 aprilie, așa cu  menționam anterior, au sosit și au fost donate atât cele 28 kituri 2019-nCOV IgG/IgM Test rapid, pentru  testarea medicilor, cât și cele 2500 kituri VIASURE SARS-CoV-2 Real Time PCR Detection Kit (CE/IVD).

  Transmitem din nou pe această cale mii de mulțumiri oamenilor frumoși care au contribuit prin donațiile lor și au dat speranță comunității!

  Gândurile noastre bune se îndreaptă spre ei, medici, asistente, infirmieri, către acei  care au curajul de a-și duce până la capăt menirea și nu dezertează în fața pericolului!

  Păstra-ți-vă sănătoși cu toții, dragi arădeni!

  #stamacasa”, se arată în comunicatul remis de Club Lions 2007 Arad.

  Club Lions 2007 a contribuit cu peste 200.000 de lei pentru echipamente și reactivi, iar cu 15.000 de lei au fost achiziționate teste rapide care vor fi destinate exclusiv cadrelor medicale.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.