sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Insistențele USR Arad lovesc în mafia lemnului

  de - | 18 octombrie 2018, 6:53 PM | Comunicate contra cost

  0

  Începând de marți, mai bine de 25 de persoane din zona Sebiș – Moneasa (transportatori, brigadieri silvici, pădurari) au fost duse la audieri pentru afaceri ilegale cu lemne, cu prejudicii semnificative, după ce vreme de aproape doi ani, USR Arad a atacat prin deputatul Sergiu Vlad afacerile ilegale cu lemne.

  Nu mai puțin de 7 au fost luările sale de cuvânt în Parlament și interpelările adresate miniștrilor prin care a arătat care sunt problemele și cum funcționează mafia lemnului. În același timp au fost sesizate autoritățile competente, fiind explicat modul în care este fraudat statul prin neplata impozitelor și este încălcată legislația forestieră.

  Concret, vorbim de sute de transporturi de lemne, efectuate de persoane fizice, care nu și-au declarat și fiscalizat această activitate. În sesizările trimise, s-a explicat cum pot fi identificate aceste activități, pe baza avizelor emise de cei care pun în vânzare masa lemnoasă, fără ca apoi să mai fie emise facturi și chitanțe de cărăuși. Mai mult, majoritatea lor nici nu dețin forme legale pentru a presta activitate de transport.

  Sergiu Vlad, deputat USR Arad: „Mă bucur că insistențele mele au dat roade, iar cei care au încercat să fenteze legea sunt în sfârșit luați la întrebări. Asta, deoarece pagubele sunt suportate de noi toți, cei care contribuim la buget. Sunt firme cinstite care depun mari eforturi pentru a face față concurenței neloiale a celor care nu plătesc taxe.

  În același timp, mafia lemnului profită de proprietarii lipsiți de mijloacele necesare pentru administrarea pădurilor deținute, de bătrâni, de persoane plecate din localitate. Am înțeles că investigația va merge mai departe la furnizorii de material lemnos, în speță primăriile și composesoratele care administrează suprafețe împădurite”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.