Înregistrări înfiorătoare cu uciderea jurnalistului Khashoggi, dezvăluite de ONU: „Dacă luăm pungi de plastic şi-l tăiem în bucăţi, se va termina”

  de - | 20 iunie 2019, 2:14 PM | Știri Arad

  0

  Cu câteva minute înainte ca jurnalistul saudit Jamal Khashoggi să fie ucis şi dezmembrat în luna octombrie a anului trecut, doi dintre cei bănuiţi a fi asasinii săi, care l-au aşteptat la Consulatul Arabiei Saudite din Istanbul, discutau despre misiunea pe care trebuiau să o îndeplinească, potrivit unui raport ONU publicat miercuri.

  Khashoggi, critic al prinţului şi editorialist al publicaţiei Washington Post, a fost văzut ultima dată la consulat, de unde trebuia să ia mai multe acte necesare pentru a se căsători. Raportul concluzionează că uciderea sa a fost deliberată şi premeditată. CIA şi mai multe state occidentale cred că prinţul saudit a ordonat asasinatul, lucru pe care oficiaţii de la Riad îl resping.

  La sfârşitul conversaţiei cu Tubaigy, Mutreb înteabă dacă „mielul de sacrificiu“ a ajuns. Numele lui Khashoggi nu este menţionat niciodată în timpul conversaţiei, dar două minute mai târziu acesta intră în clădire. Khashoggi este condus în biroului consulului general, de la etajul doi, acolo unde se întâlneşte cu Mutreb, pe care îl cunoştea de pe vremea când cei doi lucrau împreună la Ambasada Arabiei Saudite din Londra, cu câţiva ani mai devreme.

  Mutreb îi spune lui Khashoggi să-i trimită fiului său un mesaj pe telefon. „Ce ar trebui să-i spun? Ne vedem curând? Nu pot spune răpire“, răspunde jurnalistul. „Să fie scurt“, vine replica. „Dă-ţi jos haina“. „Cum se poate întâmpla acest lucru într-o ambasadă?“, spune Khashoggi. „Nu voi scrie nimic“. „Scrie, domnule Jamal. Grăbeşte-te. Ajută-ne ca să te putem ajuta, pentru că în cele din urmă te vom duce înapoi în Arabia Saudită şi dacă nu ne ajuţi, ştii ce se va întâmpla până la urmă; haide să găsim un sfârşit bun la această problemă“, spune Mutreb.

  Raportul mai menţionează că restul înregistrărilor conţin sunete de mişcare, respirat greu şi folii de plastic care sunt împachetate, despre care serviciile secrete turce au spus că s-au auzit după ce Khashoggi fusese ucis, în timp ce oficialii dezmembrau corpul.

  Citește mai multe AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.