marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Înjunghiat și lovit cu bâtele în cap! Deși și-au recunoscut fapta, tinerii seminariști la Teologie au fost achitați de uciderea unui bărbat

  de - | 21 octombrie 2021, 6:06 PM | Naţional

  0

  Cei doi elevi au înjunghiat un bărbat de 42 de ani şi l-au lovit apoi cu bâtele în cap, iar la scurt timp acesta a decedat. Judecătorii au apreciat însă că cei doi elevi au fost provocaţi de victimă la momentul atacului şi i-au achitat de acuzaţiile de omor, respectiv lovire şi alte violenţe. Curtea de Apel Galaţi a pronunţat verdictul definitiv în cazul elevilor seminarişti care au ucis cu bestialitate un gălăţean de 42 de ani pe 23 mai 2019, după ce plecaseră de la petrecerea de absolvire.

  Tribunalul Galaţi i-a condamnat iniţial pe George Micu (21 ani) şi Lucian Gabriel Zaharia (20 ani), elevi la Seminarul Teologic din Galaţi, la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru omor, respectiv 6 luni de închisoare cu suspendare pentru lovire şi alte violenţe. Curtea de Apel Galaţi a rejudecat cazul şi a schimbat încadrarea juridică în cazul lui George Micu în două fapte: omor şi tentativă de omor. L-a achitat pentru omor pe motiv că fapta a fost comisă în legitimă apărare, iar pentru tentativă de omor i-a aplicat o pedeapsă de 2 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendarea executării sub supraveghere. Lucian Gabriel Zaharia a fost, de asemenea, achitat pentru lovire şi alte violenţe.

  Tinerii şi-au recunoscut faptele atât în faţa procurorilor, cât şi în faţa instanţei. „Regretă fapta. Cuţitul îl avea unul dintre inculpaţi, îl avea în permanenţă pentru că îi plăcea să deţină acest accesoriu. Toţi şi-au recunoscut faptele, o să mergem pe o procedură simplificată, şi-au manifestat această opţiune încă de la faza de urmărire penală”, a mai spus avocata tinerilor.

  Citeste mai multe pe: adevărul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.