Îngerul „Gigalateea” a „plutit” deasupra Aradului, la aniversarea de 70 de ani a Teatrului de Marionete | Foto • Video





Păpușa gigantică numită „Gigalateea” a fost creată în urmă cu doi ani de actorii mânuitori ai Teatrului de Marionete Arad, Sorin și Lenuța Dorobanțu, și au participat cu ea la mai multe festivaluri de teatru din țară, dar astăzi, 29 aprilie, i-au găsit un rol distinct chiar la Arad. Îngerul „Gigalateea” a plutit deasupra Aradului, timp de 30 de minute, în fața Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, marcând 70 de ani de la înființarea Teatrului de Marionete Arad.
Spre uimirea trecătorilor în plin centrul Aradului și spre bucuria copiilor, păpușa de 3 metri înălțime, confecționată din lemn și polistiren, a fost ridicată în cer cu ajutorul macaralei din fața Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, clădire aflată în proces de renovare.
Aniversarea de 70 de ani a Teatrului arădean de Marionete va fi săptămâna viitoare, însă Sorin și Lenuța Dorobanț au ales această zi pentru acest eveniment, înainte de Sărbătorile Pascale, conferindu-i păpușii gigantice totodată rolul de „înger al speranței și aducător de vești bune” – și anume, speranța că schimbarea scenariului Covid le va permite din nou actorilor arădeni să aducă copiilor povești în sala de spectacol.
„Sunt multe lucruri profunde pe care le-am învățat în aceste vremuri. Am descoperit cum e să ne fie greu, cum e să căutăm în noi înșine puterea de a trece mai departe. Am reușit de fiecare dată vegheați parcă de cineva… de acolo… de sus. Tocmai de aceea ne-am gândit să o transformăm pe Gigalateea, păpușa noastră gigant, într-un… înger simbolic”, a anunțat actorul Sorin Dorobanțu pe Facebook.
Comentariile portalului
din pacate nu este doar o poveste…este cosmarul realitatii in care ne regasim foarte multi…
Parasca a fost profesor pentru sute, poate chiar mii de politisti din intreaga lume. Ce cauta el in politica?
Nu se potriveste absolut deloc aceasta apropiere politica - biserica. De ce nu a fost reprezentat Aradul de un doctor bun sau de un profesor de calitate sau un inginer (...)