joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Arădeanca Nuți Dorobanțu, premiată pentru mânuirea marionetei „Amy Winehouse”

  de Tomck@t | 28 mai 2023, 7:35 PM | Cultură

  0

  (foto: Facebook / teatrul-gulliver.ro)

  Lenuța Dorobanțu, actrița Trupei Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” a obținut premiul „cea mai bună mânuire” la Festivalul Internațional de Animație Gulliver din Galați pentru personajul „Amy Winehouse” din spectacolul „Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor)”.

  „Spuneam acum două zile că spectacolul ăsta al nostru, «Istoria muzicii pentru copii și părinții lor», al Teatrului Clasic «Ioan Slavici» Arad, Trupa Marionete Arad, regia Cristian Ban, este despre BUCURIE și așa este, cu sau fără premii… DAR (😊) sunt fericită și onorată pentru premiul primit la FESTIVALUL INTERNAȚIONAL DE ANIMAȚIE «GULLIVER» Galați. ❤️ Mulțumesc, Cristian Ban! Mulțumesc, Paul Tonca. Mulțumesc tuturor colegilor, bucuria spectacolului este a tuturor!❤️ #IloveyouAmy❤️”, a scris pe Facebook actrița marionetistă Lenuța Dorobanțu (sau Nuți Dorobanțu, așa cum este menționată inclusiv în comunciatele teatrului).

  La ediția din acest an a Festivalului Internaţional de Animaţie „Gulliver” (22-27 mai) au mai fost premiate spectacolele „Crina și păpușile vorbitoare” al Teatrului Nou din București (Premiul special al juriului pentru Crina Zvobodă), „Ali Baba și cei 40 de hoți” al Teatrului pentru Copii și Tineret „Imaginario” din Ploiești (premiu acordat scenografei Eugenia Tărășescu Jianu), „Căpcăunii” al Teatrului „Tony Bulandra” din Târgoviște (premiu pentru interpretare acordat actorilor Cristina Dumitra și Corneliu Jipa) și „Uriașul egoist” al Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” din Iași (premiu acordat rezigorului Radu Nica), cel din urmă câștigând și marele premiu.

  De asemenea, a fost premiat și un colaborator frecvent al Teatrului Clasic „Ioan Slavici”, compozitorul Cári Tibor. El a compus imnul Festivalului Internațional de Teatru Clasic din Arad și muzica spectacolului arădean „Minunatele aventuri ale lui Nils, prichindelul” (Trupa Marionete). Acum a fost premiat însă pentru alte colaborări din țară.

  „Mă simt onorat și bucuros! E a patra oară când primesc premiu de muzică la Festivalul Internațional de Animație Gulliver. De data asta pentru muzica din spectacolele: «Ali Baba și cei 40 de hoți», regia Oana Leahu, de la Teatrul pentru Copii și Tineret «Imaginario» din Ploiești – Teatrul «Toma Caragiu» și «Ciobanul și Domnița», regia Hogea Toma, de la Teatrul De Păpuși Prichindel din Alba Iulia. Vă mulțumesc și felicitări tuturor!”, a scris pe Facebook Cári Tibor.

  Spectacolul „Istoria muzicii pentru copii (și părinții lor)”, în regia lui Cristian Ban, a avut premiera la Arad pe 11 decembrie 2022, personajele fiind șapte dintre cele mai mari nume din istoria muzicii, Mozart, Elvis Presley, Louis Armstrong, Janis Joplin, David Bowie, Maria Tănase și Amy Winehouse.

  „În acest spectacol nu se vorbește aproape deloc. În schimb, punem accent pe felul în care muzica ne schimbă starea sau ne ajută să trecem peste anumite greutăți. Pe faptul că muzica ne este nouă, oamenilor, indiferent de vârstă, un partener permanent care ne însoțește la bine și la rău. Pentru cei mari, spectacolul e un motiv de nostalgie. Cei mici, în schimb – care de altfel au șansa de a asculta vreme de 60 de minute și jazz, și muzică clasică, și rock, și dance – vor pleca de la acest spectacol cu o imensă poftă de a descoperi muzica de calitate”, spunea înainte de premieră regizorul Cristian Ban.

  Din distribuția spectacolului mai fac parte: Adina Doba, Izabela Cotescu, Lăcrimioara Szlanko, Sorin Dorobanțu, Mircea Moș și Cristian Bordaș.

  Echipa este completată de Claudiu Ionescu (design și creație marionete), Vasile Stan (sculptură, tâmplărie), Irina Chirilă (design decor și costume), Paul Tonca (muzică live), Maura Cosma (coregrafie), Elena Hegyi (croitorie), Dorel Parfeni (sunet), Ioan Horga (lumini), Horia Hădean și Nevil Micula (tehnicieni de scenă), Gheorghe Mureșan (șef producție și regizor tehnic), Atelier Arina Varga (creație costume), Oana Micu (ajutor realizare marionete).

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.