„Îngerul anonim”. Cine este necunoscutul care i-a repornit inima unui motociclist accidentat, după care s-a făcut nevăzut

  de - | 25 mai 2020, 11:57 AM | Regional

  0

  „Eroii nu se nasc, ci „devin”(foto: INFO TRAFIC jud. BIHOR / Florin Stenic )

  Un necunoscut care a sărit să ajute victima unui accident rutier produs în Oradea, repornindu-i inima oprită în urma impactului, a fost găsit şi felicitat public de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. “Eroii sunt lângă şi printre noi!”, i-au transmis bihoreanului.

  Accidentul rutier s-a produs pe 15 mai, pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Oradea, unde şoferul unei Dacii 1310, un orădean de 72 de ani, nu i-a acordat motociclistului prioritate de trecere şi l-a lovit în plin.

  Impactul a fost unul extrem de violent, victima fiind aruncată mai bine de 15 metri. Motociclistul a intrat în stop cardio-respirator, primind primul ajutor de la un anonim, care a intervenit, curajos, ajutând victima unui accident din Oradea, până ca echipajele SMURD să ajungă la faţa locului, făcându-i masaj cardiac şi crescându-i astfel şansele la viaţă.
  (…)

  „Eroii nu se nasc, ci „devin”: devin parte din sufletul celui salvat, devin parte din familia căreia i-a redat esenţa fericirii, devin parte din conştiinţa colectivă, influenţând, în mod frumos, umanitatea. Eroii sunt lângă şi printre noi, trecând necunoscuţi, tăcuţi şi cu demnitate prin tumultul agitaţiei noastre cotidiene: de cele mai multe ori îi văd şi simt doar cei a căror viaţă continuă datorită lor şi acest lucru le este mai mult decât suficient. A fi salvator reprezintă o stare, nu o etapă, aşa cum continuă să demonstreze pompierii militari aflaţi la serviciu ori în timpul liber sau în rezervă. Vă mulţumim şi vă felicităm, încă o dată, Florian şi Gabriel!”, se mai arată în comunicatul ISU Crişana.

  Citeste mai multe AICI

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.