vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Îngerul anonim”. Cine este necunoscutul care i-a repornit inima unui motociclist accidentat, după care s-a făcut nevăzut

  de - | 25 mai 2020, 11:57 AM | Regional

  0

  „Eroii nu se nasc, ci „devin”(foto: INFO TRAFIC jud. BIHOR / Florin Stenic )

  Un necunoscut care a sărit să ajute victima unui accident rutier produs în Oradea, repornindu-i inima oprită în urma impactului, a fost găsit şi felicitat public de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. „Eroii sunt lângă şi printre noi!”, i-au transmis bihoreanului.

  Accidentul rutier s-a produs pe 15 mai, pe Bulevardul Ştefan cel Mare din Oradea, unde şoferul unei Dacii 1310, un orădean de 72 de ani, nu i-a acordat motociclistului prioritate de trecere şi l-a lovit în plin.

  Impactul a fost unul extrem de violent, victima fiind aruncată mai bine de 15 metri. Motociclistul a intrat în stop cardio-respirator, primind primul ajutor de la un anonim, care a intervenit, curajos, ajutând victima unui accident din Oradea, până ca echipajele SMURD să ajungă la faţa locului, făcându-i masaj cardiac şi crescându-i astfel şansele la viaţă.
  (…)

  „Eroii nu se nasc, ci „devin”: devin parte din sufletul celui salvat, devin parte din familia căreia i-a redat esenţa fericirii, devin parte din conştiinţa colectivă, influenţând, în mod frumos, umanitatea. Eroii sunt lângă şi printre noi, trecând necunoscuţi, tăcuţi şi cu demnitate prin tumultul agitaţiei noastre cotidiene: de cele mai multe ori îi văd şi simt doar cei a căror viaţă continuă datorită lor şi acest lucru le este mai mult decât suficient. A fi salvator reprezintă o stare, nu o etapă, aşa cum continuă să demonstreze pompierii militari aflaţi la serviciu ori în timpul liber sau în rezervă. Vă mulţumim şi vă felicităm, încă o dată, Florian şi Gabriel!”, se mai arată în comunicatul ISU Crişana.

  Citeste mai multe AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.