sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  INFP: Peste 540 de replici ale celor două cutremure din Gorj, patru doar în ultimele ore

  de - | 18 februarie 2023, 8:51 AM | Naţional

  0

  Specialiştii INFP anunţă că activitatea seismică din zona Gorj este în continuare intensă şi pot apărea replici ale celor două cutremure cu magnitudinea peste 5, unele putând avea chiar intensitate mare. Trei dintre replici au fost mai mari de 4 până acum, iar patru cutremure s-au produs doar în noaptea de vineri spre sâmbătă. În total, până în prezent au fost înregistrate peste 540 de replici, notează Hotnews.ro.

  4 cutremure în noaptea de vineri spre sâmbătă

  „Din momentul producerii cutremurului cu magnitudine de 5,7 pe scara Richter (ML), din data de 14 februarie 2023 (marți, n.red.), până la data comunicatului, au avut loc 3 replici semnificative cu magnitudine mai mare de 4 ML (…) În continuare se înregistrează activitate seismică asociată celor două cutremure majore din zilele de 13 şi 14 februarie, localizându-se, până în prezent, aproximativ 540 de replici”, au transmis specialiştii INFP.

  Patru cutremure s-au produs doar în noaptea de vineri spre sâmbătă, dar nu au fost de intensitate mare.

  Cutremurele ar urma să continue o lună

  Specialiştii precizează că nu toate aceste seisme sunt simţite de către populaţie, însă, în funcţie de magnitudinea şi adâncimea lor, pot fi resimţite în zona epicentrală.

  „Activitatea seismică din zonă este în continuare intensă şi se încadrează în parametrii estimaţi după un şoc principal. Aceasta va continua timp de aproximativ o lună, ne aşteptăm să se observe o scădere a frecvenţei şi a magnitudinii replicilor, dar nu excludem şi posibile replici mai puternice”, au mai transmis specialiştii.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.