duminicã, 24 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Infograficul zilei. Două stațiuni montane din România, în topul destinațiilor turistice din Europa

  de Special Arad | 11 august 2023, 10:58 AM | Infograficul zilei

  0

  Masivul Postăvarul, Poiana Brașov (foto: Andrei S. / tripadvisor.com)

  Potrivit unui infografic Statista.com, bazat pe datele Booking.com, România figurează în Top 10 al destinațiilor turistice în natură cu două stațiuni montane: Brașov (poate fi și orașul, dar este vorba, cel mai probabil, de Poiana Brașov) și Sinaia.

  Polonia conduce categoric lista cu trei stațiuni montane în Top 5, dintre care două în vârful clasamentului.

  La doar două ore distanță de Cracovia, capitala Poloniei, la poalele Munților Tatra, Zakopane este cea mai apreciată destinație naturală, oferind schi în perioada iernii, precum și drumeții superbe și rafting în timpul verii.

  Infographic: Top 10 Nature Destinations in Europe | Statista Sursa: Statista

  Poiana Brașov este situată la aproximativ 1020 de metri deasupra nivelului mării. Clima e temperată, cu temperaturi medii de vară de aproximativ 20 grade Celsius și medii de iarnă de -4 grade. Pasionații de schi știu că există un strat de zăpadă de 50-60 cm care durează de la mijlocul lunii noiembrie până la jumătatea lunii martie. Însă, dincolo de frumusețea din timpul iernii, Poiana Brașov este oaza răcoroasă din timpul verii, cu peisaje superbe și restaurante atractive, scrie spotmedia.ro.

  Sinaia, situată pe Valea Prahovei, în Munții Carpați, la poalele Munților Furnica și Piatra Arsă, este numită și „Perla Carpaților” pentru peisajele frumoase și pentru condițiile deosebite de practicare a sporturilor de iarnă, scrie tot spotmedia.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.