duminicã, 19 mai, 2024

Special Arad Logo

  Cele mai populare servicii de streaming video în România, la începutul anului 2024, potrivit JustWatch

  de Tomck@t | 23 aprilie 2024, 11:49 AM | Infograficul zilei | Naţional | Pop Culture

  0

  Netflix rămâne „regele streamingului” în România, potrivit JustWatch.com. Precum în primăvara anului trecut, Netflix are cea mai mare și o neschimbată cotă de piață în țara noastră, 39%, urmat fiind pe locul 2 de Prime Video, tot cu 23%, ca în 2023. Singurele creșteri în procente se remarcă pe locurile 3 și 4, dar poziționările au rămas la fel.

  Ghidul online de streaming JustWatch.com, cu peste 20 de milioane de utilizatori din 106 de țări, inclusiv România, oferă periodic statistici în funcție de căutări și afișări pe platformă, alcătuind astfel clasamente cu cele mai populare filme și seriale, respectiv cele mai populare servicii de streaming.

  •  Vezi aici câteva clasamente lunare, precum și clasamentul filmelor și serialelor pe anul 2023, în România

  Potrivit ultimelor statistici, cele mai vechi servicii de streaming internaționale care au apărut în România, Netflix și Prime Video, sunt în continuare lideri în popularitate, fără pericolul de a fi devansate de alte două platforme, care au apărut mai târziu, HBO Max și Disney+.

  HBO Max rămâne și în primul sfert al acestui an pe locul 3, cu o ușoară creștere în procent față de anul trecut, de la 11% la 12%, în timp ce Disney+ rămâne pe locul 4, tot cu o ușoară creștere în procent față de anul trecut, de la 8% la 9%.

  Mubi, un serviciu de streaming care oferă filme clasice (cult classics) și filme independente, se menține pe locul 5, neschimbat, cu 4% cotă de piață.

  Singurul serviciu de streaming video care a pierdut din popularitate este FilmBox+, de la 3% la 2%. Chiar și așa, însă, se situează deasupra altor servicii de streaming, precum SkyShowtime, Plex sau RakutenTV, care nu apar în clasament, fiind trecute laolaltă în categoria „altele”.

  Cele mai populare servicii de streaming video în România, la începutul anului 2024, potrivit JustWatch (1)Cele mai populare servicii de streaming video în România, la începutul anului 2024, potrivit JustWatch (2)

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.