miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Infograficul zilei: Filmele de groază cu cele mai mari încasări din toate timpurile

  de Special Arad | 1 noiembrie 2023, 1:47 PM | Infograficul zilei | Pop Culture

  0

  Filmele de groază datează de la începutul anilor 1900, Hollywood-ul producând filme emblematice precum „Frankenstein” (1931), „Dracula” (1931) și „The Mummy” (1932). De-a lungul timpului, genul horror a evoluat, extinzându-se în subgenuri precum filmele slasher și filmele de groază supranaturale.

  Cu ocazia Halloween-ului din acest an, visualcapitalist.com a realizat un clasament infografic cu primele 15 filme de groază cu cele mai mari încasări din toate timpurile, folosind datele din The Numbers.

  Au fost analizate veniturile internaționale ale filmelor și sumele au fost calculate cu valoarea aferentă anului 2022, folosind CPI Inflation Calculator.

  Din clasament reiese că anii ’70 au reprezentat perioada cu cea mai mare „trecere” pentru filmele horror, patru din primele cinci locuri fiind toate din acel deceniu („The Exorcist”, „Jaws” și „Jaws 2” și „Alien”).

  Nici ultimul deceniu nu stă mai prejos, însă. Un film de groază recent, din 2017 („It”), se află pe locul 4, iar continuarea, „It – Chapter II” se află pe locul 8.

  Filmele de groază cu cele mai mari încasări din toate timpurile

  Mai multe detalii, pe visualcapitalist.com.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.