vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Îndemnul unui co-fondator WhatsApp: „It is time. #deletefacebook”

  de - | 22 martie 2018, 1:42 PM | Social Media

  0

  Unul dintre fondatorii WhatsApp, aplicație cumpărată de Facebook pentru 16 miliarde de dolari, în 2014, le cere utilizatorilor de Facebook să-și șteargă contul, scrie Digi24, citând The Verge.

  Jan Koum și Brian Acton au vândut aplicația WhatsApp în urmă cu patru ani și, în timp ce primul este în continuare la conducerea companiei, Acton a plecat la începutul acestui an pentru a-și deschide propria fundație. Acum, după scandalul în care este implicat Facebook, Brian Acton le-a cerut utilizatorilor, printr-un mesaj scurt pe Twitter, să închidă conturile pe rețeaua de socializare.

  „E timpul”, a scris el, adăugând hashtag-ul #stergefacebook.

  The Verge notează că Brian Acton nu a făcut până acum alte declarații cu privire la acest mesaj, iar WhatsApp a refuzat să comenteze pe acest subiect.

  Luna trecută, Acton a investit 50 de milioane de dolari în aplicația Signa, o alternativă la WhatsApp. Mesajul acestuia a venit pe fondul celor cinci zile de scădere a acțiunilor Facebook la bursă, după ce presa a relatat că datele a 50 de milioane de utilizatori ai rețelei sociale, extrase nelegal, au fost folosite de către Cambridge Analytica în campania electorală a lui Donald Trump. Brian Acton nu este primul care aduce critici la adresa celei mai mari rețele de socializare. Anul trecut, un fost director a declarat că „am creat instrumente care rup structura socială și modul în care societatea funcționează”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.