sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  16 migranţi bengalezi, descoperiţi ascunși în cutii de carton, la vama Nădlac

  de Special Arad | 31 august 2023, 11:00 AM | Știri Arad

  0

  Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac au depistat, ascunși într-o autoutilitară, şaisprezece cetăţeni din Bangladesh care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Șoferul este cercetat pentru trafic de migranți.

  Azi noapte, în jurul orei 00:30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român. Bărbatul conducea o autoutilitară înmatriculată în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cutii de carton pe ruta România-Italia, însă s-a descoperit că erau în fapt migranți.

  În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în compartimentul destinat transportului de marfă, în interiorul cutiilor de carton transportate, şaisprezece cetățeni străini.

  Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din Bangladesh, cu vârste cuprinse între 21 și 40 de ani, intrați legal în România.

  Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șofer și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii depistați ascunși în mijlocul de transport, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.