miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Închisoare pentru cei care consumă, produc sau recomandă steroizi

  de - | 6 iulie 2021, 9:35 PM | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  Legea prin care după zece ani a fost reincriminat traficul de anabolizanți a fost votată de Parlament și așteaptă să fie promulgată. Vânzătorii de steroizi ar putea primi și cinci ani de închisoare. Agenția Națională Antidoping a cerut pedepse aspre din cauza problemelor de sănătate pe care le provoacă acest consum de substanțe interzise: în unele cazuri, anabolizantele s-au dovedit letale, informează Digi24.

  Internetul abundă de site-uri care vând substanțe dopante. Multe produse sunt la ofertă pentru a-i ademeni pe cei vor să își crească masa musculară într-un mod artificial. De acum, autoritățile vor putea închide în cel mult șase ore aceste platforme.

  Între 15% și 25 % dintre persoanele care trec pe la sala de fitness consumă astfel de substanțe. Pentru prima dată chiar și cei care îndeamnă sportivii să consume anabolizante pot fi pedepsiți cu închisoarea.

  Citește continuarea pe Digi24.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.