duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Șapte ani de închisoare pentru bătrânul care și-a înjunghiat colegul de cameră, într-un cămin de bătrâni din Arad

  de Ioana Costaș | 19 februarie 2024, 9:35 AM | Știri Arad

  1

  Tribunalul Arad(foto: Ioana Costaș)

  Tribunalul Arad l-a condamnat vineri, 16 februarie, pe bărbatul în vârstă de 65 de ani care și-a înjunghiat – în toamna anului trecut – colegul de cameră din Centrul de Îngrijire pentru Vârstnici de pe Calea Bodrogului, la șapte ani de închisoare cu executare. Victima, un bătrân în vârstă de 71 de ani, a decedat la trei săptămâni după ce colegul său l-a înjunghiat de mai multe ori în zona feței, gâtului și a toracelui.

  Fapta a avut loc în 22 septembrie 2023, iar decesul septuagenarului a survenit în 16 octombrie 2023.

  Între cei doi bătrâni a existat o situație conflictuală încă din prima zi în care au împărțit aceeași cameră, care a escaladat în 22 septembrie 2023 – cei doi jignindu-se și înjurându-se reciproc. Atunci, bărbatul de 65 de ani, care se deplasa cu un cadru metalic din cauza unei intervenții chirurgicale la picior, a luat un cuțit din sertarul noptierei aflate lângă pat și s-a îndreptat spre colegul său care stătea într-un fotoliu, cu spatele la agresor, uitându-se la televizor. Când a ajuns lângă colegul său de cameră, bărbatul de 65 de ani l-a înjunghiat de patru ori cu cuțitul în zona feței, a gâtului și toracelui. După comiterea faptei, agresorul s-a așezat pe pat, iar cuțitul l-a pus înapoi în sertar.

  Victima a fost transportată la Spitalul Clinic Județean de Urgenţă Arad, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, iar agresorul a fost internat la Secţia de Psihiatrie.

  După decesul victimei, în urma întocmirii raportului medico-legal emis de Serviciul Județean de Medicină Legală Arad, s-a constatat că decesul victimei „s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute, survenită ca urmare a unui traumatism toracic cu plagă penetrantă cu interesare pleuro-pulmonară, hemopneumotorax posttraumatic (operat) complicat în evoluţie cu bronhopneumonie, în legătură cu leziunile traumatice care au putut fi produse la data de 22.09.2023, prin loviri repetate cu un corp tăietor-înţepător”.

  Încadrarea juridică a faptei a fost schimbată din tentativă de omor în infracțiunea de omor în formă consumată.

  De asemenea, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în actul de sesizare a instanţei, cu reţinerea şi a schimbării de încadrare juridică, solicitând ca judecata să se facă în baza probelor administrate în faza de urmărire penală.

  Vineri, 16 februarie, Tribunalul Arad a pronunțat sentința: „Condamnă inculpatul G.Ş.I. la pedeapsa de 7 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Dispune prelevarea de probe biologice de la inculpat la introducerea în penitenciar, în vederea introducerii profilului genetic al acestuia în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. Constată că persoana vătămată şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, nu s-au constituit părţi civile în procesul penal. Dispune confiscarea specială a cuţitului cu lama de 15 cm şi mâner de culoare neagră, depus la camera de corpuri delicte a Tribunalului Arad. Obligă inculpatul la plata sumei de 2.000 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare”.

  Citește și: La o lună după ce a fost înjunghiat de un coleg, după o ceartă, într-un cămin din Arad, un bătrân a decedat. Procurorii încearcă să stabilească cauzele tragediei

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.