joi, 21 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Conform „planului”, controalele fac „victime”. Un centru pentru persoane vârstnice a fost închis, iar cei 12 beneficiari sunt relocați

  de Special Arad | 11 iulie 2023, 2:14 PM | Administraţie | Știri Arad | Topic special

  2

  Comunicat. Conform raportărilor comisiilor de control a centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități  și cele destinate copiilor, care funcționează pe raza județului Arad, rezultatele activităților desfășurate în ziua 1 sunt următoarele:

  • 13 centre controlate;
  • Unui centru pentru persoane vârstnice i-a fost suspendată activitatea ca urmare a unor probleme identificate de Direcția de Sănătate Publică a Județului Arad, precum: stare igienico-sanitară necorespunzătoare, pereți neigienizați, neasigurarea unui spațiu pentru izolarea cazurilor cu risc epidemiologic, inexistența unui program propriu de curățenie, grupuri sanitare insuficiente și nedotate cu echipamente adecvate, lenjerie de pat și prosoape în număr insuficient, inexistența plaselor la ferestre, sala de mese subdimensionată, cabinet medical necorespunzător. Cei 12 beneficieri trebuie relocați în termen de 48 de ore într-un centru similar, conform Planului de urgență.
  • În urma diferitelor abateri constatate, au fost acordate avertismente și amenzi în total de 95.900 lei. Un centru pentru persoane vârstnice, altul decât cel cu activitatea suspendată, a fost sancționat cu amenzi în cuantum de 35.500 lei. Șase centre au fost sancționate doar prin avertisment sau li s-au trasat măsuri administrative de remediere a deficiențelor.

  Citește și: Încep controalele la centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilități și cele destinate copiilor

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Și? Ce se întâmplă în continuarie? Oricum pe politicienii Statului Român, îi doare la banană de soarta batrănilor.Important este ca ei să primească pensii peste pensii, iar amărătul care a muncit o viață, ( și mai ales în agricultură unde munca este foarte grea au o pensie cu care nu se pot descurca. Cu ce sunt ajutați? Cei ce n-au muncit o zi, primesc drepturi! Amărătul își duce viața cum îi ajută Dumnezeu @
   După cum se știe, Statul nu investește în afaceri nerentabile, precum azile de bătrâni, spitale, școli, grădinițe le dă posibilitate deplină mafioților să își facă de cap.
   Cu ce drept să îi mai controleze?
   ,,Vaidesamar” de țărișoara mea și-a ta! A devenit țara lor, a devenit țară privată!

   +7 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.