vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul național: E Dragnea peste Iliescu sau doar dă în gropi precum Geoană?

  de E. Nola | 28 decembrie 2016, 9:52 AM | Încetinitorul de particule | Recomandările editorilor

  1

  Inaugurăm rubrica națională a Încetinitorului de particule la cererea masivă a unei părți a populației virtuale având în vedere că țara arde iar baba se piaptănă.

  Redacția Specialului, în frunte cu subsemnatul, a urmărit ieri cu sufletul la gură apariția nemțească a președintelui român, momentul istoric în care a declarat că respinge propunerea lui Dragnea pentru postul de premier al guvernului PSD-ALDE care se va forma într-un viitor neprecizat.

  Noi precizăm că propunerea nu este a PSD, ci a lui Dragnea, iar această precizare va avea o importanță din ce în ce mai mare pe măsură ce înaintăm în analiza situației.

  nastase-iliescu-ponta

  PSD a fost exclus din procesul de desemnare a candidatului, acesta fiind preluat în mod propriu și personal de către Dragnea, un gest pe care înaintea sa nu și-a permis nici măcar spiritul tutelar al PSD-ului, Ion Iliescu cel căutat la tribunal mai nou pentru picnicul mineresc de la începuturile capitalismului socialist românesc.

  De altfel Domnul Dragnea este un exemplu perfect de utecist silitor, are zece pe flanc nu pentru că este pregătit, ci pentru că este un elev activ si plin cu inițiativă. Orice diriginte de modă veche v-ar putea lumina privind modul în care acest tip de elev a proliferat mai ales după 1989, devenind majoritar în scolile românești ale capitalismului de stânga autohton.

  Astfel Domnul Dragnea este convins că poporul a votat pentru ca el să aibă dreptul să facă cum vrea și ce vrea, nici prin cap nu i-ar trece ideea că poporul a votat un partid, dar mai ales un program de guvernare împodobit cu promisiuni mai ceva ca pomul de Crăciun sub care au rămas înmărmuriți pesediștii la auzul gestului nemțesc al președintelui român.

  Nu le venea să creadă urechilor!

  2016_12_17_1_taierile-de-taxe-constitutionale-iohannis-refuza-promulgarea-si-retrimite-legea-dragnea-in-parlament_62811

  Cum adică să aibă Klaus ăsta atâta „sânje în instalație” încât să-l trateze ca pe un terchea-berchea pe omul lor care i-a adus înapoi en fanfare la guvernare, dovedindu-se mai viclean ca Iliescu și mai obraznic ca Ponta, nemaivorbind că a reușit să devină și mai alunecos ca Năstase.

  Și toate astea în timp ce nu avea nici un sfert din pregătirea și dotarea acestora, semănând mai mult cu pesedistul obișnuit din birtul satului și nu cu marii activiști precum cei pomeniți mai sus.

  De aceea, este cum v-am spus în titlu: ori este mai tare ca ultimul de pe lista, cu voia noastră, ori găsește fără greș fiecare groapă pe care i-a presărat-o în față soarta și Bunul Dumnezeu.

  Să vedem gropile pentru început.

  Prim-ministrul nu este ales de popor, așa cum nici Dragnea nu a fost ales.

  Ales a fost Johannis.

  dragnea-iohannis-680x365

  Acesta, reprezentând exact ceea ce reprezintă, adică puterea delegată a cetățenilor, are dreptul să refuze orice nominalizare care i se pare că nu corespunde interesului pe care îl reprezintă, adică, să ne înțelegem: nu interesul PSD, cu atât mai puțin al lui Dragnea, ci pe cel al poporului care l-a ales, fiind singurul om în stat ales direct de popor.

  Sigur, el poate fi suspendat de Parlament, dar până și această suspendare trebuie sancționată cu votul popular, cu alte cuvinte votul popular nu este de partea lui Dragnea, oricât ar încerca el să-l atragă de partea sa, ci de partea Președintelui.

  În concluzie, gropile în care calcă voios Dragnea se numesc legea și votul iar la capătul drumului se cască prăpastia care, dacă insistă, îl va înghiți definitiv și care se numește nu așa cum încearcă Domnia Sa să ne convingă: statul drepți, ci Statul de Drept!

  Domnul Dragnea a venit la răzbel fără muniție crezând că dacă va trage odată cu tunul – este sindromul Aurorei, vestitul crucișător bolșevic care a tras salve cu muniție de manevră, fiind tocmai în reparație – se vor împrăștia cu toții precum ciorile de pe crengile golașe de iarnă dintr-o rariște oltenească.

  A calculat greșit, Johannis – Dragnea trebuia să prevadă asta – reacționează întotdeauna cu întârziere, a rămas pe cracă și l-a întrebat calm: doar atâta poți?

  Iar cu această întrebare a semănat furtuna în PSD, fiindcă băieții de acolo au devenit atenți dintr-o dată și au zis și ei: chiar, mai mult nu poate?

  În timp ce scriu aceste rânduri, mi se spune că liderii PSD discută în toi de noapte să facă o altă nominalizare.

  Dacă este adevărat înseamnă că Iepoca Dragnea în PSD s-a terminat înainte să fi început. Firesc, toți știau că Dragnea merge la cacialma, dar sperau ca Johannis cel lent și iubitor de excursii și case să le facă jocul.

  dragnea_ponta-inundatii

  Ceea ce nu au calculat ei este că te poți juca cu multe dar nu și cu siguranța națională. Se pare că între timp unii au înțeles că neamțul n-a luat decizia de capul său, că nu e neamț degeaba, s-a bazat pe expertiza serviciilor care, în cor, i-au spus simplu: iexclus!

  Poziția sa este astfel beton, iar dacă Dragnea dorește amănunte va fi și mai rău pentru el, posibilitatea ca soțul Doamnei să fie de fapt un „acoperit sirian” fiind cât se poate de reală.

  Este evident că pentru ieșirea din impasul bolșevic pe care l-a construit Dragnea în calea propriului partid nu există altă soluție decât nominalizarea din partea PSD a unui alt candidat de prim-ministru – lucru făcut cât se poate de clar de Johannis –, orice alternativă la asta ducând la pierderea capitalului câștigat de partid prin votul de la începutul Lunii Cadourilor.

  Desigur, asta va însemna automat și minimalizarea până la decădere a lui Dragnea, lucru de altfel perfect de dorit, având în vedere caracterul ilegalist imprimat de către acesta activității partidului.

  09-pesediste-scoala-de-vara-psd-1

  Noroc că PSD rămâne partidul cu cea mai vastă rezervă de cadre, situația de acum, în care un om pune mâna pe organizație, fiind de neconceput dacă PSD-ul vrea să joace până la capăt scenariul democrației.

  În acest ultim si unic caz dezirabil nu va fi nicio catastrofă, nu este nicio criză.

  Dragnea si lamentabilul Tăriceanu vor plăti pentru jocul lor iresponsabil și prostesc și care le-ar putea fi fatal.

  Prologul se termină, începe actul întâi: Dâncu, Fifor și ceilalți…intră din nou pe scenă.

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.