Șeful ANAF, foarte iritat de amenzile aplicate unor țărani care vindeau fructe și țuică la marginea drumului: „Nu-i pot numi inspectori antifraudă”

  de - | 11 November 2022, 3:36 PM | Naţional

  0

  Reacție contondentă al șefului ANAF, Lucian Heiuș, care a anunțat, vineri, într-o conferință de presă că l-a demis pe șeful ANAF Deva și a dispus cercetarea a doi dintre inspectori, pe care i-a catalogat ca fiiind „nemernici”, după ce aceștia au amendat cu câte 30.000 de lei patru țărani care vindeau țuică și fructe la marginea drumului. „Nu-i pot numi inspectori antifraudă”, spune Heiuș, sfătuindu-i pe amendați să conteste procesele verbale și promițând că juriștii ANAF vor fi de acord cu anularea.

  Declarațiile au fost făcute în contextul în care Heiuș a precizat că „nu întotdeauna lucrurile care se întâmplă la nivelul ANAF-ului sunt pozitive”.

  „Doi inspectori de la Antifrauda Deva au considerat că în partea de vest a României evaziunea fiscală s-a terminat. Acești indivizi – că nu-i pot numi inspectori antifraudă – s-au dus în luna octombrie și au dat 4 amenzi în valoare de câte 30.000 de lei unor oameni, unor țărani care stăteau pe marginea drumului în fața casei lor și vindeau niște mere, struguri, având certificate de producători”, a spus șeful ANAF, conform HotNews.ro.

  Pentru că au vândut fructe, cei patru au primit amenzi usturătoare: în total, câte 30.000 de lei fiecare, după ce inspectorii le-au găsit și 3 litri de țuică.

  Lucian Heiuș  a criticat faptul că, în loc să se ocupe de marii evazioniști, inspectorii s-au pus să amendeze oameni simpli, care doar și-au completat veniturile.

  „Oamenii ăia stau în soare toată ziua ca să vândă niște produse, să-și completeze veniturile și vin acești nemernici care fac de râs ANAF-ul, care aruncă cu noroi pe obrazul celor 600 de colegi de la Antifraudă și care se duc să confiște kilograme de aur de la Strehaia… Îmi este rușine că asemenea oameni lucrează la ANAF”, a mai spus șeful ANAF, potrivit HotNews.ro.

  Acesta le-a transmis celor 4 oameni care au fost amendați să facă plângere contravențională împotriva procesului-verbal de constatare, spunând că juriștii ANAF vor fi de acord cu anularea acelor amenzi.

  De asemenea, șeful ANAF a mai precizat că, începând cu 1 noiembrie, l-a înlocuit din funcție pe directorul general adjunct care coordonează antifrauda de la Deva, „iar de luni Direcția de Integritate se duce să cerceteze modul în care își desfășoară activitatea acesti doi inspectori”.

  sursa: ebihoreanul

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.