Încetinitorul de particule: D-aea alegem oaia fără tren de aterizare venită din China cu Dr. Ando! (Video eclatant!)

  de E. Nola | 20 noiembrie 2017, 7:58 AM | Încetinitorul de particule | Recomandările editorilor

  0

  Luați de val în căutarea emisiunii de pe TV Arad a consilierului în săpat canale și predicat apă în loc de vin, am ratat câteva evenimente cu tâlc și îndesat din săptămâna care a trecut.

  Nu, nu am găsit-o, emisiunea Ghilea-show din 14 Noiembrie, cea în care, după mărturii convergente, primarul nostru nu și-a mai înfrânat pornirile omenești, nu este de găsit, mai precis lipsește cu desăvărșire.

  Acuma nu-i capăt de țară, ne putem imagina și fără ea cum arată Ghiță al nostru nițel abțiguit, credeți-ne: în afara faptului că nu i se mai învârtește limba în gură, da’ defel, nu e nicio diferență spectaculoasă.

  Și tot căutând noi după emisiunea dosită, am scăpat plecarea Doctorului Andrei Ando în China.

  Mare greșeală, Domnu Ando pleacă în China de parcă s-ar duce acasă, dar dincolo de asta este interesant de văzut că este doctor doar și exclusiv în străinătate, aici, la Arad, ferindu-se să-și afișeze și să-și afirme titlul academic.

  Cine știe, poate are o jenă, cu toate că, după umila noastră părere neacademică, asta este trăsătura care îi lipseste în mod absolut, cert este că devine instantaneu – precum lămâia stoarsă fresh -, doctor după ce părăsește Aradul. Un fel de doctor prin corespondență, la Arad este doar simplu Domnul Ando, o simplă lămâie adică, în Ungaria, Belgia sau China devine brusc Dr. Ando, exact ca un fresh de portocale proaspăt stors.

  Și nu pe degeaba, în fond în China, aflăm din presa binevoitoare pe alocuri măgulitoare, alături de un alt academician în devenire permanentă, recte Iustin Cionca, Dr. Andrei a negociat ceva legat de Aeroportul Arad.

  exercitiu-800x445

  Ceea ce, trebuie să recunoaștem, nu este fără interes, în fond pe aeroportul arădean nu mai aterizează nici avioane aflate în dificultate, ultimul exercițiu de salvare, de săptămâna trecută, a unui avion care e nevoit să aterizeze fără tren de aterizare desfășurându-se fără avion.

  Au fost de toate pe aeroport, autobuze, autospeciale de pompieri și de salvare, însă avion, chiar și fără tren de aterizare, ioc!

  Așteptăm, așadar, cu înfrigurare, rezultatele activității Doctorului Ando în Hainan, în fond dacă ne dau chinezii un avion fără tren de aterizare, cu care să putem face exerciții de salvare pe bune, tot am obținut ceva.

  Boeing_737_fuselage_train_hull_3473

  Am ales oaia, cum ar veni și cum ne sfătuiește cel mai tare ministru al agriculturii de la răscoala din 1907 încoace, Daea după numele său, cel care, fără ajutorul neprecupețit al Dr. Ando, ajuns la concluzia evidentă că scumpirea la ouă și la produsele lactate este de-a lela.

  Nu se explică, tot așa – i-ar fi spus Dr. Ando dacă avea curiozitatea să-l întrebe -, cum nu se explică nici scumpirea combustibilului, asta ca să nu mai vorbim de grăbita depreciere a leului din ultimele săptămâni.

  3914f215a548fddde792ee485522ba8b_XL (1)

  Nu se explică nimic, de fapt, nici aeroporturile fără avioane, nici pistele de bicicletă fără biciclete, nici podurile fără ieșire, tocmai de aceea, bine zice Daea, e cazul să alegem oaia!

  Nu să căutam explicații, emisiuni făcute pentru ei, nu pentru noi, ouă ieftine sau lapte și corn pentru copiii noștri sau benzina care nu e la pret de kerosen, chiar dacă am avea destul la aeroport, de kerosen vorbim, fiindcă avioane avem doar în capul Doctorului Ando.

  Oaia e un animal drăguț, perfect adecvat necesităților noastre neaoșe, nu degeaba suntem neamul Mioriței, știți povestea aia cu un moldovean, un vrâncean și un ungurean.

  Să nu ne legăm acum de amănunte neimportante, putea fi și oltean mutat sub Ceaușescu în Ardeal, să reținem esența: erau trei ciobănei cu trei turme de miei dintre care doi, după câte ni se spune cel vrâncean cu cel ungurean sau în varianta modernă olteanul mutat în Ardeal, se  sfătuiră cum să pună mâna pe mândrele și cornutele mieluțe ale moldoveanului.

  Să reținem și figura și rolul Mioriței, un fel de jurnalist independent ante termen, stând lângă plăviță, căreia de trei zile încoace iarba nu-i mai place, gura nu-i mai tace.

  Cert este că, în ciuda atenționărilor presei independente de pe atunci, numite simplu Miorița, moldoveanul nu ia măsurile de rigoare și este curățat de tot, dar de tot, de pe fața pământului.

  Așa că bine zicea Daea: să alegem, Dragii mei, oaia, nu porcul sau vaca, asta ca să nu mai vorbim de înaripatele ouătoare absolut lipsite de minte și de calitate nutritivă.

  p_215208_760x420-00-65

  Alegând oaia, pe lângă binefacerile nutritive, vom obține și pacea în suflet, linistea aceea interioară neasemuită de care au nevoie liderii noștri ca să ne poată curăța de tot, dar de tot, de pe agenda lor politică.

  Sa luăm exemplu, de exemplu, de la primarii liberali din Arad, cei care, la cuvântul lui Daea din Arad – la Arad el se numește Falcă dacă n-ați știut! – au ieșit la marș de protest, mă rog, mai mult o plimbare așa de sănătate împotriva a ceea ce ar putea fi un atentat la siguranța și pacea eternă a oilor arădene.

  Ieșind ei așa la chemarea d-aia de partid a lui Falcă habar n-aveau că fac un gest absolut fără sens și rost, ceva de genul Mioriței de lângă plaviță care degeaba se abținea de la iarbă tot behăind la ciobanul moldovean.

  Vă dați seama, în timp ce primarii ungureni ai lui Falcă protestau împotriva guvernului în care este și Daea, ăștia, împreună cu Daea, se gândeau să organizeze și ei un marș, un protest ceva împotriva statului.

  Al statului paralel, desigur, că împotriva statului degeaba n-avea cum, ei însiși, împreună cu primarii peneliști ai lui Falcă aflându-se în această poziție oarecum împotriva naturii, un fel de anus politic împotriva națiunii pe care toți ciobanii ăștia, indiferent de unde sunt, o consideră o turmă de oi bune doar să dea lapte și lână, carne și alte cele, fără ca ei să dea măcar o ceapă degerată pe Miorița cea înturvinată căreia nici iarba nu-i mai place și nici gura nu-i mai tace.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.