duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Încetinitorul de particule: Chiar ne iei de proști pe toți, Domn’ Primar?

  de E. Nola | 18 decembrie 2017, 8:51 AM | Încetinitorul de particule | Recomandările editorilor

  13

  Chiar dacă sunt unii care cred altfel, nu am nicio plăcere să mă iau săptămânal de primarul Aradului, mă apucă, pe bune, lehamitea când realizez a nu știu câta oară că și în această săptămână tot el este cel care îmi furnizează subiectul de neocolit.

  Trec peste cele obișnuite, mă conving că țin de mersul lucrurilor, atunci însă când mă simt batjocorit de-a dreptul, nu mai am cum să mă fac că plouă.

  Batjocorit în calitatea mea de locuitor al Aradului, să ne înțelegem!

  Marcată de trecerea în neființă a ultimului rege al României, se părea că săptămâna se va încheia în acest spirit de doliu, o pregătire reținută și liniștită pentru înmormântarea de sâmbătă, un eveniment față de care orice alt eveniment trecea în planul secund.

  Nu și la Arad!

  Aici, primarul a considerat că vinerea este ziua în care se poate organiza ceva care să-i mai lustruiască un pic din strălucirea de odinioară, falsă și aceea, să nu ne facem iluzii.

  A convocat așadar o dezbatere pe tema creșterii cu până la 25% a impozitelor locale pe case și terenuri.

  Numai că această dezbatere s-a raportat la ideea de dezbatere democratică exact ca filmul Airplane la originalul Airport de care își bătea joc.

  PISTA

  Adunați la ordin de partid, participanții au aplaudat ca la Congresele PCR cuvântul de încheiere al dezbaterii susținut, de cine altcineva decât primarul în persoană.

  Au aplăudat creșterea impozitelor pe case și terenuri de parcă lor le-ar plăti partidul aceste cheltuieli în plus. Au aplaudat fără să țină cont de observațiile câtorva parlamentari nepeneliști, ajunși si ei pe acolo nu se știe cum. Au aplaudat și atunci, probabil, când primarul a venit cu argumentul forte: impozitele nu vor crește la agenții economici pentru că astfel primăria susține inițiativa privată și mai ales investitorii străini.

  Cu alte cuvinte, primarul se crede ales de investitori, nu de cetățenii Aradului! Aplauze!

  Vor urma și altele, nu vă pierdeți concentrarea.

  La un momend dat, Gheorghe Falcă a spus următoarele, cităm, să nu se spună că îi denaturăm mesajul: „E regreatabil că nu vrem să vedem investiţiile care s-au făcut până acum: modernizarea Stadionului UTA se face pe banii noştri, Palatal Cultural, Teatrul Clasic unde vom investi 10 milioane de euro, deşeurile trebuie introduse în subteran. Să nu uităm de reabilitările de străzi şi poduri, de proiectul de regenerare urbană, Unitatea militară Gai, investiţiile masive în Educaţie. Toate aceste lucruri au nevoie de o anumită sursă.”

  DSCF7523-650x435

  Fercheșul nostru primar – vezi poze – ne crede atât de proști încât își permite într-o singură frază să transforme în proiecte realizate investiții viitoare. Vorbește despre realizări în cazul stadionului în lucru, la fel în cazul Palatului Cultural, în cazul teatrului la care nu s-a început încă nici măcar ridicarea schelelor, Unitatea militară din Gai care nu se mai vede de bălării, ca apoi să abereze lejer despre deșeuri în subteran și regenerare urbană.

  Nu-l mai cităm, dar a avut neobrăzarea să treacă la realizările Primăriei și gara CFR, respectiv centura de ocolire a orașului cu pasarelele neterminate cu tot. A mai pomenit și de pistele de bicicletă, singurele din lume folosite pentru parcări de autoturisme, interesant însă, n-a suflat o vorbă despre pasarela de peste Mureș, cea care atârnă în continuare în înfinit, având în vedere că proiectul care prevede distrugerea parcului Eminescu a rămas în aer datorită protestelor organizate de cei care mai nou reprezintă la Arad USR-ul.

  Pasarela-Arad-1

  Cum a rămas de altfel și țâșnitoarea de pe Mureș, un alt proiect fantasmagoric pentru care vroia să obțină bani de la Bruxelles, numai că, din câte se pare, ăia de acolo nu-i înghit găluștele precum arădenii adunați să-l aplaude.

  Explicat mai simplu, așa, la mintea unor prostănaci ca noi, Gheorghe Falcă, penelist de conjunctură, este convins că Aradul trebuie transformat într-un colhoz capitalist de tip chinezesc în care locuitorii muncesc în ateliere de ansamblat șuruburi pe salarii de mizerie, la care să contribuie și Primăria prin impozite mărite, ca nu cumva să le crească puterea de cumpărare.

  Un adevărat liberal ar fi trebuit să realizeze până acum că economia capitalistă se bazează pe interacțiunea dintre cerere și ofertă iar dacă cererea, datorită puterii de cumpărare, scade, nu prea ai cum să mai vorbești de dezvoltare economică și nivel de trai: ștrandul se transformă în depozit, magazinele de pe Corso în second-handuri și jocuri de noroc, iar Mall-ul vizavi de Neumann se închide, lumea nu mai umblă la restaurante si spectacole, degeaba renovezi Palatul Cultural că nu poți organiza acolo decât concerte cu cântăreți cu  nume de preparate din carne.

  Da, e simplu, la salarii de muncitori necalificați, cu impozitul pe apartamente mărit, la ce te poți aștepta, să le cumpere nevestelor cristale Swarovski?

  Așa că bine a făcut că nu s-a dus a doua zi, sămbăta adică, la UTA, acolo unde unul dintre cei pe care i-a aburit ani întregi a anunțat că se retrage de la conducerea clubului.

  IMG_83171-700x467

  UTA trece pe „low-cost” a anunțat omul în engleza de baltă a profitorilor provinciali, sperând ca proștii cărora le va creste impozitul pe case și terenuri să nu se prindă din prima că s-au terminat banii, Primăria nu mai finanțează echipa chiar daca ei vor plăti impozitul crescut cu 25%.

  Se pare că Domnul Mészár a înțeles în cele din urmă că Primăria lui Falcă are cam tot atâta treabă cu orașul și locuitorii săi câtă treabă are Donald Trump cu gheizerii din Islanda. A râs în hohote, din câte am aflat, atunci când i s-a spus de terminarea stadionului în 2018.

  Cheltuială în plus, fără niciun efect la imaginea primarului, dimpotrivă, dacă te gândesti că de pe acolo au venit singurii mai vocali care l-au contestat în ultimii ani – vezi Bulumac sau Vlad – de ce să mai bagi tu bani într-un club care nu mai este de mult pentru oraș ce a fost odată?

  Și acum acest Domn Wiener.

  Doctor cu nume nemțesc, care n-are nicio treabă cu UTA, ajuns senator habar n-ai cum. Și care îsi permite să vină la dezbatere, să nu aplaude, dimpotrivă să te ia la rost.

  Cine-i ăsta, Domle? Nu merită cu vârf si îndesat să fie făcut analfabet în ziarul partidului mascat în jurnal de bord al balurilor de boboci din oraș!?

  Ce doctor, Domle, ce director de spital, ce senator?

  Un neisprăvit care se crede deștept nevoie mare, ascultă muzică simfonică și umblă la discuții filozofice cu alți neisprăviți ca el!

  În loc să aplaude ca Geani si Sergiu când anunți că îi vei impozita pe cei care te-au ales și nu pe cei care te țin cu banii!

  Păi, nu-i prost!?

  Falcă la inaugurarea pasarelei de peste Mureș în 2015: ”…când se va vorbi de Arad nu se va vorbi doar de frumoasele clădiri istorice, vechi de peste 100 de ani (pe care le vom reabilita), ci şi de această pasarelă, de aceste lucrări noi pe care le facem acum. Nu există, vă spun, prea multe astfel de lucrări în România şi în Europa”.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu ne ia de proști pe toți! Aici greșiți domnule Profesor. 🙂

   Îi ia de proști pe cei care contează la urne. Spălaților pe creiere la regulatele „adunări dumincale”. Lor le vorbește de fiecare dată. Aia îl cred fiindcă el este unificatorul creștin-liberal de dreapta, pogorât de la Brad pe Mureș să ne ușureze de păcatul banului, ce este „ochiul dracului”.

   Pe restul ne ignoră cu aroganța lui, arhi cunoscută.
   Cei ce știu citi, pricep ce văd și aud, au păreri bazate pe propria inteligență și înțelepciune, nu contează. Sunt o cantitate neglijabilă fiindcă încă nu au ieșit în Stradă să-i ceară socoteală. Când au făcut-o, destul de timorat și atunci, au câștigat teren. Dar s-au retras imediat, ca melcul în cochilie, când lătrăii și postacii au trecut la atac, ori s-au lăsat cumpărați pentru niște mărunțiș și promisiuni de mai mult. 🙂

   Face ce face, fiindcă este lăsat să facă!
   Așa că Vina Mare, este una a comunității.

   +3 voturi
   +1
   -1
    • Da! Paranoia lui falcă (Paranoia este un proces de gândire puternic afectat de anxietate sau frică, de multe ori până la iraționalitate și delir, decurgând fără halucinații și schimbări accentuate de personalitate. Gândirea paranoică este caracterizată de obicei de neîncredere sau suspiciune față de ceilalți. Paranoia este denumirea dată unei stări de orgoliu exagerate, de gândire greșită, de interpretări false, fiind o boală psihiatrică încadrată în clasa psihozelor. Istoric, această caracterizare a fost folosită pentru a descrie orice formă de delir. Wiki ) este caracterizată de răzbunări mârșave. Și săracu de el nici nu-și dă seama cât de penibil a devenit. Iar lingăii exploatează această stare bolnavă a lui. Se înconjoară doar de omizi hrăpărețe ce rad tot.

     Dar nu pot să mă abțin să mă repet.
     Avem, ce avem, fiindcă noi ce înțelegem suntem puțini și de obicei ieșim în stradă de curiozitate. Majoritatea este atât de puturoasă și dependentă de telenovele de tot felul, încât dacă îi stimulezi să gândească singuri, devin agresivi și te scuipă cu veninul frustrării și al invidiei. Refuză adevărul fiindcă minciuna este mai dulce și îi lasă să doarmă liniștiți noaptea. 🙂

     +1 voturi
     +1
     -1
  2. Si aradul si timisoara au decazut mult din cauza viniturilor care ii conduc la timisoara bocsiganul robu se straduieste din rasputeri sa faca cat mai multe idiotenii iar la arad falca cu pedigree oltenesc isi bate joc de arad si de aradeni parca nici timisoara si nici aradul nu mai au oameni de calitate….

   +3 voturi
   +1
   -1
  3. Reprezentativ pentru politicieni si nu numai:”ne crede atât de proști încât își permite într-o singură frază să transforme în proiecte realizate investiții viitoare. Vorbește despre realizări în cazul stadionului în lucru, la fel în cazul Palatului Cultural, în cazul teatrului la care nu s-a început încă nici măcar ridicarea schelelor, Unitatea militară din Gai care nu se mai vede de bălării”. Jenant, putin spus. Multumiri pentru articole! Le citim cu placere, din pacate, daca pot spune asa…:(

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.