Început de an școlar la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn”

  de Special Arad | 11 septembrie 2018, 1:35 PM | Educaţie

  0

  Schule gut, alles gut!

  Sub această deviză a pornit noul an școlar la Liceul german din Arad. Într-o atmosferă caldă (și afară, dar și în inimă) elevi, profesori, părinți și invitați s-au adunat pe terenul de sport al clădirii din str. Posada. Cei mai tineri, boboceii din clasa pregătitoare erau, poate, cei mai emoționați. Sau poate era vorba despre părinți? Sigur, și pe fețele celor din clasele a V-a se citea curiozitatea, bucuria, dar și neliniștea, căci aveau o sumedenie de întrebări către doamnele diriginte! În rest – bucuria revederii, nerăbdarea de a povesti ce s-a mai întâmplat în vacanță și, poate, câte un regret că s-a terminat vacanța…

  Festivitatea a început, după intonarea Imnului de Stat cu o scurtă slujbă religioasă, părintele Gabriel Mariș de la Parohia Ortodoxă Aradul Nou dând binecuvântarea celor prezenți, urmată de mesajul Patriarhului. Au luat apoi cuvântul invitații: d-l. Radu Bălăneanu – din partea Instituției Prefectului Județului Arad, care a rostit și câteve îndemnuri în limba germană; d-l.  consilier Bogdan Boca, din partea Primăriei Arad; d-na prof. univ. dr. Ramona Lile, în calitate dublă, de rector al Universității „Aurel Vlaicu” dar și de părinte; d-l. conf. univ. dr. Sorin Bulboacă, care a adus mesajul din partea Universității „Vasile Goldiș” și a d-nei. rector prof. univ. dr. Coralia Cotoraci; d-l. conf. univ. dr. Doru Sinaci, director al Bibliotecii Județene „A.D.Xenopol”, care a adus mesajul președintelui Consiliului Județean Arad, d-l. Iustin Cionca și a prezentat un proiect pilot al Centrului Cultural Județean, de implicare a elevilor liceului german în activitatea de digitalizare a fondului de carte al Bibliotecii, fond ce cuprinde un număr important de cărți în limba germană. În sfârșit, „Herr Direktor” Mario Stoica a adresat cuvântul de bun venit celor prezenți.

  Festivitatea a continuat apoi în fiecare clasă, unde mici și mari s-au adăpostit de soarele arzător și unde, împreună cu doamnele și domnii învățători și diriginți au întrebat și au primit răspunsuri, au făcut cunoștință cu școala și profesorii, într-o atmosferă de emoție, nerăbdare și bucurie.

  Le urăm tuturor un an școlar foarte bun, cu rezultate pe măsură!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.