luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Incendiu la cea mai mare centrală nucleară din Europa, din cauza bombardamentelor rusești. Nu s-au semnalat creșteri de radioactivitate

  de Special Arad | 4 martie 2022, 8:17 AM | Internaţional

  0

  Un incendiu a izbucnit în noaptea de joi spre vineri la centrala nucleară Zaporijjia, cea mai mare din Europa, situată în orașul Enerhodar, din sud-estul Ucrainei, relatează CNN și BBC citând oficiali ucraineni.

  La rândul său, Casa Albă a transmis că monitorizează situația, iar Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a declarat într-un mesaj pe Twitter că știe că sunt raportate bombardamente la centrala nucleară Zaporijjia și că este în contact cu autoritățile ucrainene în legătură cu situația.

  În cele din urmă, incendiul a fost stins și nu s-au semnalat creșteri de radioactivitate.

  •  Ministerul Sănătății: NU consumați pastile de Iodură de Potasiu, nu este cazul! În caz de nevoie, stocurile vor fi asigurate de autorități

  Centrala nucleară din Zaporijjia susține o cincime din totalul energiei electrice generate în Ucraina și este situată la aproximativ 200 de kilometri vest de orașul Donețk, pe teritoriul uneia dintre cele două republici autoproclamate recunoscute luna trecută de Rusia ca state independente.

  Citește mai multe aici

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.