marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Incendiul de la Buhani: Aflat sub influența cocainei și a alcoolului și-a stropit mama cu benzină și i-a dat foc. Femeia a murit două zile mai târziu

  de Ioana Costaș | 10 mai 2023, 6:17 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  În 20 aprilie, un incendiu a cuprins o locuință din satul Buhani. În casă, în momentul în care a izbucnit focul, se aflau o femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani și fiul acesteia.

  Femeia a suferit arsuri pe mai mult de 90 la sută din suprafața corpului. Focul a fost atât de puternic încât hainele pe care le-a purtat femeia i s-au topit pe piele – au spus martorii prezenți în 20 aprilie la fața locului.

  La sosirea echipajelor de prim ajutor, femeia se afla în fața casei care luase foc și striga de durere. Echipajul medical din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Arad i-a acordat primul ajutor și a transportat-o la spital, unde a fost internată pe Secția de Anestezie Terapie Intensivă în stare gravă. Cu ultimele puteri femeia ar fi declarat, spun martorii, că ar fi încercat să aprindă focul în sobă folosind o substanță inflamabilă, lăsând să se înțeleagă că vina pentru incendiul provocat i-ar aparține.

  Însă de la început au existat dubii cu privire la cele întâmplate.

  Fiul victimei, în vârstă de 31 de ani, a suferit arsuri la membrele inferioare. Bărbatul a fost și el internat la spital, însă la Secția de Psihiatrie. Martorii au spus că fiul femeii prezenta o stare de nervozitate în momentul în care pompierii au ajuns la fața locului – pentru stingerea incendiului.

  Două zile mai târziu, femeia a decedat la spital.

  Inițial, au fost efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă și vătămare corporală din culpă, dosarul fiind instrumentat, la acel moment, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț. Însă aceste lucruri s-au schimbat în urma decesului femeii.

  Potrivit informațiilor noastre, în urma cercetărilor efectuate de oamenii legii s-a stabilit că în ziua în care a avut loc incendiul, fiul victimei ar fi consumat cocaină și băuturi alcoolice. Astfel, pe acest fond, bărbatul de 31 de ani ar fi avut un conflict cu mama sa. În timp ce se aflau amândoi în locuință, fiul și-ar fi stropit mama cu benzină și i-ar fi dat foc. Flăcările au cuprins apoi întreaga locuință.

  Bărbatul în vârstă de 31 de ani a fost prezentat astăzi judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere în varianta agravată și violență în familie în modalitatea omorului calificat.

  Tribunalul Arad a admis propunerea de arestare preventivă înaintată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad. Trebuie menționat faptul că Parchetul de pe lângă Judecătoria Gurahonț și-a declinat competența în favoarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, având în vedere faptul că a fost schimbată încadrarea juridică a faptei.

  Potrivit portal.just.ro, Tribunalul Arad a decis următoarele: „Admite propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad în dosar şi dispune arestarea preventivă a inculpatului Uţă Florin-Ioan, pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 10 mai 2023, până la 8 iunie 2023, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 10 mai 2023, ora 15:45”.

   

  Citește și: Femeia de 50 de ani, din Buhani, se zbate între viață și moarte. Polițiștii investighează dacă fiul este vinovat sau dacă ea a declanșat incendiul

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.