Încă o surpriză înainte de noua stagiune, la Filarmonică: Ansamblul Violoncellissimo la Arad, de Ziua Internațională a Muzicii!

  de [email protected] | 21 septembrie 2022, 12:33 PM | Cultură | Muzică | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Facebook, Filarmonica Arad / Violoncellissimo)

  Surprizele muzicale ale Filarmonicii Arad se țin lanț, chiar înaintea deschiderii oficiale a Stagiunii 2022/2023. După tradiționala Gală de Operă (mutată în acest an în sala Palatului Cultural, din cauza condițiilor meteo) și concertul cu muzică de film din 29 septembrie (detalii, aici), urmează un nou concert clasic, „la puterea a treia”! „Euforica”, ediția a VI-a a turneului ansamblului Violoncellissimo va cuprinde Aradul de Ziua Internațională a Muzicii, recitalul celor mai performanți violonceliști ai României desfășurându-se pe scena Palatului Cultural sâmbătă, 1 octombrie 2022, la ora 19:00.

  „De patru ani străbatem ţara în fiecare toamnă în această formulă, aparent aceeaşi, dar în permanenţă alta, pentru că în fiecare an ni se alătură noi membri. Ne place enorm ceea ce facem și dorim să oferim ascultătorilor noștri momente de neuitat prin prezentarea diferitelor ipostaze de exprimare ale violoncelului”, afirmă violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu, liderul ansamblului şi directorul general al Filarmonicii George Enescu.

  „În ultimii ani am spart toate barierele repertoriale, aducând în fața publicului lucrări celebre din muzica clasică, dar și incluzând în programele noastre alte genuri muzicale care se potrivesc cu profilul violoncelului și cu spiritul nostru, al interpreților. Ne place să ne adresăm tuturor categoriilor de public, oferindu-le piese de muzică clasică, jazz, rock, folclor, muzică de film și divertisment. Concertele noastre transmit emoție, poezie, energie, optimism și speranță”, adaugă renumitul violoncelist.

  Biletele pot fi achiziționate online pe bilete.ro, la preț de 30 RON (categoria I), 26 RON (categoria II) și 22 RON (categoria III).

  PROGRAM

  Johann Schrammel – Marș
  G. Fr. Handel – Passacaglia
  P.I. Ceaikovski – Aria lui Lensky
  Astor Piazzolla – Oblivion și Libertango
  Jacques Offenbach – Can Can
  Dimitri Şostakovici – Vals
  Suită folclorică românească
  Radu Sinaci – Tribute to Mozart
  Radu Sinaci – Beethoven Rocks…
  Saint Saens / Radu Sinaci – Bacchanale
  Sabin Pautza (arr.)- The Final Countdown
  Mozart/Say – Alla Turca Jazz Rock

  Deschiderea Stagiunii 2022/2023 a Filarmonicii Arad este programată pe data de 6 octombrie, când melomanii arădeni vor fi delectați Simfonia a IX-a a lui Ludwig van Beethoven, cu dirijorul invtat Gheorghe Costin și soliștii Narcisa Brumar (soprană), Mihaela Ișpan (mezzosoprană), Cristian Mogoșan (tenor) și Cristian Hodrea (bas). Dirijorul corului: Robert Daniel Rădoiaș.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.