sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Aplauze prelungite pentru Gala de Operă „Open Air” din Filarmonică

  de Raluca Medeleanu | 19 septembrie 2022, 3:45 PM | Cultură | Muzică

  0

  Iată că, după multe peripeții, publicul iubitor de muzică clasică a reușit să bifeze încă o participare la îndrăgita Gală de Operă „Open Air” din Arad. Chiar dacă cea de-a XVI-a ediție a evenimentului a fost mutată în interior în acest an, după ce data obișnuită a fost decalată, iar vremea a fost deja nepotrivită pentru a putea fi susținută în aer liber, gala a fost pe atât de grandioasă pe cât ne-a fost promisă!

  Multipremiata Paula Iancic este o soprană lirică, de origine din Arad, care a cântat pe numeroase scene din țară, dar și din străinătate (precum München ori Poznań), tenorul Teodor Ilincăi este considerat la ora actuală unul dintre cei mai apreciați tenori români, urcând și el pe importante scene precum cea a Operei Regale din Londra, ori cele din Viena, iar baritonul Adrian Mărcan are și el un portofoliu impresionant, participând în turnee internaționale alături de Opera din Brașov, Iași, ori Cluj, în țări precum Olanda, Franța, Germania, Italia ș.a. Cei trei soliști au fost invitații speciali ai galei, care au încântat numerosul public cu interpretări excelente ale unor arii arhicunoscute, semnate de compozitori precum Verdi, Puccini, ori Mozart, sub bagheta maestrului Daniel Jinga, directorul Operei Naționale București care a devenit deja un real prieten al Filarmonicii arădene, dirijând mai multe concerte ale Orchestrei Filarmonicii Arad.

  307922554 2465083423633271 7797977305684831502 n
  Foto: Filarmonica Arad

  Alături de acești trei soliști de înaltă clasă, Orchestra Filarmonicii și Corul Academic au avut o prestație cu adevărat înălțătoare, simțind în rândul acestora, la fel cum observam și în cazul concertului de final al Zilelor Aradului, o energie și un entuziasm pe care nu l-am mai regăsit de ani buni, lucru ce poate fi corelat fără doar și poate cu „mindsetul” artiștilor din această perioadă, când au început, încet, încet, să aibă mai multă libertate creativă și liniște în colectiv decât în trecut. La bucuria lor s-a putut alătura și publicul, în programul concertului fiind inclus și „Marșul lui Radetzky”, moment muzical cunoscut pentru participarea activă a celor din sală cu aplauzele ritmice.

  Și încă nici nu a început oficial noua stagiune! Pentru următoarea perioadă, Filarmonica promite concerte la fel de bune, următorul eveniment fiind programat în 29 septembrie, de la ora 19:00, când vom avea parte de un concert cu muzică din filme celebre precum Sunetul Muzicii, Gladiatorul, Parfum de Femeie, Superman, Star Wars și multe altele, iar abia apoi va fi marcată și începerea oficială a noii stagiuni, în 6 octombrie, când vom putea audia Simfonia a IX-a a lui Ludwig van Beethoven.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.