Încă o clădire – pericol public în centrul orașului

  de Raluca Medeleanu | 10 august 2015, 11:25 AM | Strada | Topic special

  3

  Închipuiți-vă că mergeți pe trotuar, cufundați în gânduri, grăbiți către un loc anume. Nu vă uitați nici în stânga, nici în dreapta, pentru că sunteți prea preocupați de problemele zilnice. Și, de-odată, BUM! Negru în fața ochilor. Și v-ați dus… Întreaga voastră existență s-a terminat.

  Din fericire, acesta nu e cazul de față, dar putea foarte bine să fie.

  Atunci când s-au prăbușit aceste bucăți mari din structura unei clădiri istorice de pe Bulevardul Decebal (lemn și piatră), din spatele hotelului Continental, nu trecea nimeni prin zonă. Nu știm cu exactitate când s-a întâmplat incidentul, dar noi am pozat rezultatul ieri, spre seară.

  Lucrul cel mai revoltător este că asemenea întâmplări nici măcar nu sunt cazuri izolate. Am făcut deja o listă cu clădirile istorice părăginite ale Aradului și, pe zi ce trece, lista se tot îmbogățește. Se pare că, în curând, va fi mai ușor să facem o listă cu cele rămase încă intacte.

  Gluma ca glumă, dar ce efectiv nu putem înțelege e: pentru cât timp trebuie să ne mulțumim cu „privilegiul” de a nu fi noi victimele unui astfel de dezastru și cât de ignoranți ne cred autoritățile locale, încât se așteaptă să ne împăcăm cu ideea că s-au luat măsuri de punere în siguranță, cele care se iau în cazul tuturor clădirilor vechi din Arad: o tăblie cu „Atenție, cad ornamente” și o bandă roșu cu alb (pe care oricum lumea o rupe)?

  cladire paraginita (1) cladire paraginita (2) cladire paraginita (3) cladire paraginita (4) cladire paraginita (5)

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. La vila lui Falcă nu cad ornamente ? şi-a făcut Ela temele corect ? Şi mai vorbim că primarul e trup şi suflet pentru arădeni ! Poveşti de adormit copii! îl doare în banană de oameni, lui să-i fie bine ! Dar atenţie ! tăvălugul Ioţcu vine din urmă şi vom avea mari surprize mai ceva ca în Stan şi Bran ! Promit să le trimit chiftele cu praştia !

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.