joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  În România, până și copiii sunt nevoiți să plătească impozite!

  de Special Arad | 7 ianuarie 2015, 11:29 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  0

  Zeci de părinți revoltați s-au prezentat marţi, 6 ianuarie 2015, în județul Alba, la sediul Administraţiei Finanţelor Publice. Indignarea lor nu a fost nefondată: aceștia s-au trezit cu somații în cutiile poștale, pe numele copiilor minori, lucru interzis de lege.

  Prin somațiile respective, Fiscul solicita plata sumei de 468 de lei, care reprezenta contribuţiile de asigurări de sănătate aferente anului 2012, presupuse neachitate.

  Unul dintre părinții aflați în situația de a plăti impozit pe alocațiile copiilor a axplicat pentru Alba24.ro: „Fiecare minor posesor al unui cont la orice bancă a realizat din dobândă, un profit al cărui impozit a ajuns la ANAF. Acesta a verificat dacă pentru aceste câştiguri impozitate sunt plătite asigurările de sănătate şi pentru minori: nimeni nu plăteşte aceste sume pe CNP de minor!”.

  ANAF a trimis solicitarea la plată calculată conform unui salariu minim brut pe economie, deși legea privind reforma în sănătate 95 din 2006, art 213 scuteste de la plata asigurărilor toţi minorii până la vârsta de 18 ani.

  AFP Alba a declarat că persoanele nemulțumite de somația primită, au posibilitatea să depună contestații în urma cărora se vor corecta posibilele erori.

  Valoarea CASS-ului s-a stabilit raportată la salariul minim pe economie (700 lei pe lună, respectiv 8.400 lei pe an), ceea ce a făcut ca somațiile să fie distribuite în mod egal, la toată lumea, respectiv suma de 468 lei.

  Surse: Alba24, Adevărul, Renașterea

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.