Alocațiile se vor dubla, dar va dura câțiva ani: „PNL va dubla alocațiile, dar așa cum am hotărât, în 5 trepte. Ultima etapă va fi în 2022”

  de Special Arad | 25 septembrie 2020, 8:20 AM | Naţional

  1

  (foto: impact.ro)

  Alocațiile copiilor trebuie dublate, aceasta este decizia Curții Constituționale, după ce Guvernul a făcut o sesizare în urma legii adoptate de Parlament. Premierul Ludovic Orban a anunțat însă că alocațiile vor crește etapizat, așa cum s-a stabilit inițial. Și fostul președinte al CCR, Augustin Zegrean, a spus, conform realitatea.net, că liberalii mai au instrumente pentru a întâzia creștera acestor indemnizații.

  Premierul atrage atenția că o dublare a alocațiilor ar afecta grav economia românească. Guvernul promite că va crește cuantumul acestora în cinci etape.

  “Dublarea alocațiilor presupune un efort bugetar de 7 miliarde de lei pe an. PNL va dubla alocațiile, dar așa cum am hotărât, în 5 trepte. Ultima etapă va fi în 2022. În funcție de motivare vom decide ce avem de făcut. Acuz PSD de criminalitate economică. Vrea să distrugă economia românească, vrea să oprească procesul de revenire economică, provocând consecințe dramatice pentru România.”, a declarat Ludovic Orban.

  Social-democrații au reacționat imediat la decizia Curții Constituționale. PSD transmite, pe pagina sa Facebook, că legea trebuie respectată și alocațiile trebuie dublate imediat: „Orban trebuie să restituie urgent în buget banii pe care i-a transferat în pușculița electorală a PNL pentru a cumpăra primari la bucată! Banii aceia erau suficienți pentru dublarea alocațiilor copiilor! Astăzi (n.r. joi), Curtea Constituțională le-a mai spus încă o dată că Legea privind dublarea alocațiilor trebuie respectată. Oare de câte ori trebuie să le mai spună că o lege, votată de Parlament și promulgată de Președinte, trebuie respectată?!!”.

  Inițial, legea prevedea dublarea alocațiilor de la 1 septembrie. Guvernul a dat o ordonanță de urgență pentru a face creșterea etapizat, deoarece nu există bani la buget. Astfel, acestea au crescut de la 1 septembrie cu 20% și urmau să se majoreze treptat, până în 2022. În prezent copiii cu vârsta de până la doi ani și cei cu dizabilități primesc 369 de lei, în timp de copiii cu vârsta între doi și 18 ani primesc 185 de lei.

  Sursă realitatea.net

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.