vineri, 19 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  În premieră, la Timișoara, bolnavii de cancer pot primi tratamente care încă nu au ajuns pe piață

  de - | 28 februarie 2024, 8:20 PM | Regional | Sănătate

  0

  imagine cu rol ilustrativ (arhivă)

  În premiera, un spital din Timișoara folosește tratamente inovatoare cu medicamente care nu sunt încă pe piață, pentru pacienții bolnavi de cancer. Mai exact, în cadrul Asociației OncoHelp – Centrul de Oncologie OncoHelp pot fi făcute studii clinice de faza 1 pentru pacienții oncologici, informează opiniatimisoarei.ro.

  Scopul principal al studiilor clinice de faza 1 este de a evalua profilul de siguranță a medicamentului și de a identifica eventualele efecte secundare sau riscuri asociate cu utilizarea acestuia. Cercetările vor fi realizate pe un număr mic de participanți și sunt supravegheate îndeaproape de medicii Asociației OncoHelp, dar și de autoritățile de reglementare medicală.

  În cadrul studiilor clinice de faza 1 este evaluată absorbția, distribuția, metabolizarea și eliminarea medicamentului din organism, dar și orice efect secundar sau reacții adverse. De asemenea, se investighează interacțiunile cu alte medicamente, precum și potențialele contraindicații. Toate studiile sunt aprobate de catre Comisia Națională de Bioetică a Medicamentului și de către Agenția Națională a Medicamentului din cadrul Ministerului Sănătății.

  Citește continuarea pe Opiniatimisoarei.ro.

   

  • Citește și: Un român cu o formă rară de cancer obține în justiție tratament gratuit. Medicamentul costă 4.500 de euro flaconul · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.