În jur de 2000 de arădeni vor putea intra în legalitate cu terenurile, gratuit, datorită unei modificări legislative

  de Raluca Medeleanu | 29 iunie 2020, 2:27 PM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  Primarul municipiului Arad, Călin Bibarț, a ținut să aducă la cunoștința arădenilor faptul că duminică noapte a intrat în vigoare o modificare legislativă prin care se va rezolva un blocaj administrativ care a dat multe bătăi de cap atât municipalității cât și oamenilor. Vorbim despre modificarea adusă la legea 18 din 1991 privind fondul funciar.

  Chiar dacă oamenii și-au redobândit clădirile în anii ’90, aproximativ 2000 de terenuri din municipiul Arad au rămas în posesia statului, astfel că există cazuri în care dacă arădenii au dorit să folosească grădina din spatele casei, chiar dacă normal ar fi fost proprietatea lor, acest vid legislativ a produs situații în care aceștia s-au văzut nevoiți să plătească chirie pe spațiul respectiv. Acum, această modificare legislativă le dă posibilitatea să-și reintre în drepturi, gratuit.

  „Cei care au dobândit proprietățile prin legea 112 sunt 1975 (de persoane, n.red.), mai sunt și alte situații în care oamenii și-au revendicat înainte de 89 construcțiile și nu au putut, în baza legii 18, să devină proprietari pe teren și grădină. Așa că, într-o estimare, sunt în jur de 2000.

  Din punctul de vedere al administrației, și a comisiei județene care ține de Prefectură, și a instanțelor din România, este o soluție administrativă care rezolvă problema, că altfel oamenii veneau cu solicitări la comisiile locale, erau nemulțumiți de răspunsurile primite și mergeau la instanță și încărcau și instanțele cu procese, noi (primăriile, n.red.) eram obligați să mergem în proces să apărăm Statul român, astfel că printr-un act normativ simplu apărut în Monitorul Oficial se rezolvă astfel de situații de încurcătură juridică care dădea senzația că te învârți în cercuri”, a spus Călin Bibarț.

  Acesta informează arădenii care se află în astfel de situații să depună gratuit o cerere la camera 5 din cadrul Primăriei Arad.

  Citește AICI Legea nr. 87/2020 pentru modificarea Legii fondului funciar nr. 18/1991.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.