Surprize la Arad Open: Doar patru șahiști au punctaj maxim după trei runde! Întrecerea copiilor a revenit unui sportiv din Pecica

  de Dan Lazăr | 1 August 2021, 3:07 PM | Sport

  0

  Ediția cu numărul XIV-a a Festivalului Internațional de Șah – Arad Open și-a consumat primele trei runde în turneul principal, competiția dedicată categoriei Under 10 stabilindu-și deja campionul.

  Favoritul principal din acest an, grecul Stelios Halkias (elo 2567) și alți doi Mari Maeștri, Andrei Istrățescu (elo 2550) și Lucian Miron (2507), nu se află printre cei patru sportivi cu maxim de puncte după trei etape. Grupul fruntaș îi cuprinde pe basarabenii Ivan Schitco și Andrei Macovei, Timotei Ghimpu (CS UVT Timișoara) și Mare Maestru Marius Manolache (2519).

  Emisarul Greciei a remizat în runda a doua cu Pavel Nastore, Istrățescu cu Dragoș Marțian, iar Miron, în runda a treia, cu Dragoș Antonică.

  Arad Open se joacă pe parcursul a nouă runde, proximele duminică și luni (de la ora 16.00), în sălile hotelului Continental.

  Turneul dedicat copiilor sub 10 ani îl are ca și câștigător pe Zeno Andrei Ponta-Făcăleț, sportivul legitimat la ACS Șahistul Pecica încheind competiția cu 5,5 puncte, din 7 posibile. Pe podium au mai urcat, cu același număr de puncte, Balasz Kovacs (CSȘ Ilfov) și Victor Deac (CS Mediator Giarmata Vii). Abel Kovacs (CSM Satu Mare) a totalizat tot 5,5 puncte, ănsă a încheiat pe locul patru.

  Cel mai bine clasat jucător al clubului gazdă, Șah Club Vados Arad, a fost Bogdan Pragai, pe locul 9, cu 4,5 puncte.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.