Am fost la un pas de dezastru. „Nu mai curățați terenurile prin incendiere!”

  de Special Arad | 10 August 2021, 6:39 PM | Știri Arad

  0

  Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” Arad trage un semnal de alarmă: „STOP! Nu mai curățați terenurile prin incendiere! Credeți că ceea ce se întâmplă în Grecia sau Italia nu se poate întâmpla și la noi?”.

  Astăzi, în urmă cu doar câteva ore, la iesire din cartierul Sânicolaul Mic, doar intervenția a trei autospeciale de stingere a Detașamentului Arad, două a SVSU Zăbrani și Fântânele și aproape 3 ore de luptă cu focul au făcut ca un incendiu de vegetație, favorizat de vânt, să nu se propage în pădure, la sute de baloți de paie și spre case.

  Ieri, de altfel, un incendiu de vegetație uscată s-a propagat la o localitate și au ars mai multe gospodării în județul Mehedinți.

  „Curățarea terenurilor de vegetație uscată prin incendiere este interzisă! Curățarea lor pe timpul perioadei cu temperaturi ridicate și vânt este extrem de periculoasă!”, atrage atenția arădenilor locotenent-colonelul George Pleșca, purtătorul de cuvânt ISU Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.