News AlertÎn cele din urmă, Vama Turnu a fost închisă! Prin ce puncte puteți trece frontiera spre și dinspre Ungaria

  de Andrei Fuliaș | 15 martie 2020, 1:08 PM | Coronavirus | Știri Arad

  1

  Deși ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat încă de joi seara faptul că mai multe puncte de trecere a frontierei vor fi închise, printre care se număra și Vama Turnu, acest lucru nu s-a întâmplat vreme de mai bine de două zile. Decizia vine în contextul pandemiei de COVID-19 (coronavirus).

  Astfel, românii care locuiesc în Ungaria s-au speriat încă de la auzul veștii că Vama Turnu se va închide, mai ales fiindcă este deja binecunoscut faptul că foarte mulți arădeni locuiesc sau au proprietăți în zona Battonya (Bătania), din țara vecină. Ba mai mult, mulți dintre cei care locuiesc în zona respectivă fac zilnic naveta spre locurile de muncă din județul Arad, o parte chiar în zona industrială a municipiului Arad.

  În cele din urmă, aflăm că Vama Turnu a fost închisă astăzi (duminică). Am verificat acest lucru și la Poliția de Frontieră Română.

  „Într-adevăr, punctul de trecere a frontierei Turnu a fost închis. Singurele puncte de trecere a frontierei cu Ungaria sunt cele de la Petea, Borș, Cenad, Nădlac 1 și Nădlac 2”, ne-au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

  Vama Petea – județul Satu Mare, pe DN 19A (Drumul Național 19 A)

  Vama Borș – județul Bihor, pe DN 79A (Drumul Național 79 A)

  Vama Cenad – județul Timiș, pe DN 6 (Drumul Național 6)

  Vama Nădlac 1 – județul Arad, pe DN 7 (Drumul Național 7)

  Vama Nădlac 2 – județul Arad, pe A1 (Autostrada A1)


  Citește și: UPDATE – Deși ministrul Vela a anunțat că Vama Turnu va fi închisă, ea încă este deschisă. Ce spun reprezentanții Poliției de Frontieră

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.