duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update În căutarea „zăpezilor de altădată”, Marius Copil a obținut un prim succes la un challenger în Mexic

  de Dan Lazăr | 10 aprilie 2023, 8:34 AM | Sport

  0

  UPDATE. Marius Copil a cedat în turul decisiv cu scorul de 1-6, 6-7(4).

  Tenismanul arădean Marius Copil a obținut, duminică seara, un prim succes în calificările turneului ATP Challenger 75 de la Leon (Mexic), turneu desfășurat pe hard, dotat cu premii în valoare de 80.000 de dolari.

  Clasat pe locul 384 ATP, arădeanul a avut nevoie de două ore și 14 minute pentru a trece de un argentinean aflat pe poziția 423, M. Descotte. „Tunarul din Carpați” și-a respectat supranumele reușind 17 ași, la final tabela arătând scorul de 5-7, 6-4, 7-6(10-8), frutificând a trea minge de meci avută, toate în tie-break. Jucătorul din America de Sud a beneficiat de două mingi de meci, la 6-5 în setul decisiv și în tie-break, la 7-6.

  În meciul decisiv pentru calificarea pe tabloul principal, tricolorul nostru îl va înfrunta pe Jason Jung (Taiwan), locul 340 mondial, care a trecut de un posesor de wild-card, Armando Sotelo (Mexic).

  Victoria de duminică îi aduce lui Copil două puncte ATP și un cec în valoare de 390 de dolari.

  57, vârful carierei

  Marius Copil este născut la Arad în 17 octombrie 1990, fiind component al echipei României de Cupa Davis. Pe 5 noiembrie 2018, a atins cea mai bună clasare în circuitul masculin profesionist ATP, locul 57.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.