luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  În Bihor, lemnele se fură sub atenta supraveghere a șefului de post: „N-am tăiat eu… Nu eu…”

  de - | 14 ianuarie 2022, 10:16 AM | Naţional

  1

  Şeful de post al comunei Bulz, Gheorghe Groze, a fost fotografiat, miercuri, în timp ce „păzea” un camion încărcat cu o cantitate de 3 ori mai mare de lemne decât cea prevăzută în documente şi care urma să ajungă chiar la el acasă.

  După apariţia fotografiilor pe Facebook, Poliţia Bihor a anunţat declanşarea unei anchete interne.

  Aviz pentru o cantitate mai mică

  Fotografiile în care Gheorghe Groze apare lângă un camion plin cu buşteni au fost publicate miercuri seară pe pagina de Facebook a grupului civic Diaspora Europeană, alături de avizul Sumal emis pentru maşină. Potrivit documentului, transportatorul avea autorizaţie doar pentru 6,41 metri cubi de lemn.

  „Pe camion se văd cel puțin 20 metri cubi de fag. Deci clar caz de furt de lemn, lemn ilegal, confiscare de camion, dosare penale, pușcărie…Ca să prezentăm și mai bine corupția din Poliția Bulz, aceste lemne sunt de la Ocolul Silvic Crișul Negru și merg la un „domn” Gheorghe Groze. Oare acasă la șeful de post? Din cauza asta nu au oamenii, din comuna Bulz, lemne de foc”, scrie în postare.

  Contactaţi pe marginea cazului, reprezentanţii Poliţiei Bihor susţin că au declanşat deja verificări pentru a lămuri aspectele sesizate.

  „În urma apariției în mediul online a unor acuzații la adresa unui polițist, șef de post într-o comună bihoreană, vă informăm că șeful Inspectoratului de Poliție Județean Bihor a dispus efectuarea cu celeritate a verificărilor cu privire la aspectele sesizate, prin Biroul de Control Intern și Serviciul de Ordine Publică, cu sprijinul specialiștilor Gărzii Forestiere Oradea, urmând ca, în funcție de rezultat, să fie luate măsurile impuse de lege”, a transmis, joi, pentru BIHOREANUL, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

  De asemenea, şeful Gărzii Forestiere Oradea, Stelian Pantea, a confirmat pentru BIHOREANUL că o echipă de control se află joi la Bulz, pentru a lămuri situaţia.

  ”Nu eu…”

  Pe de altă parte, Gheorghe Groze susţine că fotografiile au fost făcute de un funcţionar al Inspectoratului pentru Controlul în Transportul Rutier care, însă, nu a oprit transportul şi nici nu le-ar fi reproşat ceva.

  „Era camionul defect şi am oprit. Eu am plătit la Primărie pentru 12 metri cubi de lemne. N-am tăiat eu, n-am cântărit eu, n-am emis eu avizul”, a declarat Groze, refuzând să facă alte comentarii.

  Mai multe detalii AICI

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.