sâmbãtã, 9 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  În așteptarea Starbucks, HalfPrice și Zara, pe Calea Aurel Vlaicu

  de Adriana Barbu | 25 septembrie 2023, 9:49 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  6

  De mai bine de două luni de zile, piaţa zvonurilor din Arad dădea ca sigură deschiderea pe Calea Aurel Vlaicu/Calea 6 Vânători a unora dintre cele mai vânate magazine și cafenele din orașele mari: Zara, HalfPrice și Starbucks.

  Am avut tendința de a nu lua în seamă zvonurile (au mai fost zvonuri de acest gen și în trecut, mai ales când se vorbea de relansarea magazinului Ziridava), dar ne-a fost tot mai greu să le trecem cu vederea când tot mai mulți arădeni au început să discute de mutarea polului de interes (sau cel puțin a celui de cumpărători și petrecere a timpului liber) la AFI Arad.

  Tot mai mulți proprietari de outlet-uri din zona centrală a Aradului păreau să știe însă (tot) mai multe despre noile magazine ce se vor deschide în noul complex comercial de pe Calea Aurel Vlaicu, din vecinătatea Atrium Mall, încă de acum trei săptămâni, în pofida faptului că printre magazinele anunţate deja de dezvoltatori nu se numărau și cele menționate de noi mai sus.

  STARBUCKS

  Angajări la Zara, HalfPrice și Starbucks?

  Pentru că ne-am arătat foarte sceptici cu privire la sosirea în Arad a acestor branduri, dată fiind puterea de cumpărare a arădenilor și lipsa reclamei, proprietarii de magazine din zona centrală a Aradului ne-au indicat faptul că se fac angajări atât la Zara și HalfPrice, cât şi la Starbucks şi că sunt vizate magazinele pe care aceste firme le vor deschide în Arad.

  Ca atare, am adresat o solicitare celor de la AFI Europa în care le ceream să ne infirme sau să ne confirme zvonurile apărute în ultima perioadă în municipiu, legate de faptul că la AFI Arad ar urma să se deschidă un magazin Zara, un magazin HalfPrice și o cafenea Starbucks, pentru care s-ar face acum angajări pe siteurile de specialitate. Am cerut reprezentanților companiei de dezvoltare și investiții imobiliare să ne indice numele tuturor magazinelor cu care au purtat negocieri și care au decis să se alăture noului mall și momentul în care acestea vor fi funcţionale.

  STARBUCK HALF PRICE

  În așteptarea confirmărilor interne și finale de la AFI Europa

  Din păcate, cei de la AFI Europa ne-au mulțumit doar pentru „interesul manifestat față de proiectul nostru, AFI Arad, primul nostru parc de retail din România”, precizându-ne, în urmă cu mai bine de două săptămâni, faptul că „referitor la informațiile solicitate vom putea reveni curând către dvs. cu mai multe detalii legate de magazine şi data deschiderii, imediat ce toate informaţiile sunt confirmate intern şi finale”.

  În pofida insistenţelor noastre, reprezentanţii AFI Europa nu ne-au mai comunicat alte informaţii şi nu au mai revenit pe subiect până la această oră.

  De curând, însă, siglele magazinului HalfPrice şi a celebrei cafenele Starbucks au putut fi văzute gata montate în parcarea viitorului AFI Arad.

  Pe Bestjobs, cei de la Zara căutau să angajeze, în ultimele două săptămâni, cel puțin 20 de persoane. Și chiar dacă Aradul este nominalizat în anunțul de angajare alături de alte zeci de orașe, așa cum se întâmplă în astfel de cazuri, câțiva dintre arădeni ne-au declarat că angajările vizează magazinul din incinta noului mall, câțiva tineri dând deja interviuri de angajare.

  La o simplă căutarea pe eJobs, dai de anunțuri legate de locuri de muncă la HalfPrice Arad, pentru diverse departamente.

  Deși pe anunțurile de angajare am găsit doar două joburi disponibile la Starbucks, care nu erau cu ţintă directă pe Arad, știrile vechi despre companie indicau faptul că aceasta intenţiona în urmă cu mai bine de şapte ani să deschidă o cafenea la Arad.

  Doar Zara a mai avut deschis un magazin în Arad, la Galleria Mall, în urmă cu peste 10 ani, dar acesta a fost printre primele care s-au închis în acel complex comercial.

  Va mai trece probabil ceva timp până când cei de la AFI Arad vor anunţa oficial numele magazinelor care îşi vor deschide porțile aici, alături de cele care au fost anunțate inițial: Leroy Merlin, magazin de bricolaj deja deschis, Decathlon, a cărui siglă poate fi văzută de pe Calea Aurel Vlaicu și altele.

  Outlet-urile și cafenelele de pe centru, despre supraviețuire

  Până la anunțul oficial, proprietarii de outlet-uri din centru, o afacere care la Arad a înflorit doar în ultimii ani, și-au făcut deja planuri de supraviețuire. „N-au arădenii atâția bani să-și cumpere rochii noi de la Zara, când la mine le găsesc tot cu 40 de lei și cu siguranță va fi puțină lume care să intre la HalfPrice, că acolo și când e ieftin e foarte scump. Arădenii tot la noi vor veni”, ne-a declarat una dintre comerciantele de pe centru, încercând să fie optimistă.

  Dacă proprietarii de magazine de haine din Arad mai cred încă în afacerea lor chiar şi după ce noul mall își va intra pe deplin în drepturi, iar magazinele vor fi cu toate deschise, lumea cafenelelor și restaurantelor își pune serios semne de întrebare legate de cum se va descurca pe viitor în caz că celebra cafenea îşi va intra în pâine. Și nu e de mirare, când unul dintre cele mai interesante restaurante ca și concept a fost în niciun an înlocuit de jocuri de noroc, iar cafenelele rămase își împart cu tristețe puținii clienți care le trec pragul, iar dimineţile zac mai toate aproape goale.

  Câteva date despre AFI Arad

  Parcul de retail AFI Arad ocupă o suprafață construită de 30.600 de metri pătrați, pe un teren cu un perimetru total de 79.900 de metri pătrați. Suprafața brută închiriabilă (GLA) a proiectului este de 29.400 mp, deservită de 950 de locuri de parcare supraterane.

  Una dintre clădiri este ocupată deja de Carrefour (cu o suprafață închiriată de 5.800 mp), alta, către 6 Vânători, de magazinul de bricolaj Leroy Merlin (9.000 mp), iar alta era anunţată în primăvară că va cuprinde magazine, dintre care cel mai important la acea vreme părea magazinul de articole sportive Decathlon. Mai erau amintite ca urmând să se deschidă la AFI Arad magazinele House, Cropp, Sinsay, CCC, dar nicidecum HalfPrice sau Zara și nu se vorbea defel de cafeneaua Starbucks, ci cel mult de fastfood-ul Mc Donald’s de tip drive thru, primul inaugurat, în fapt, aici.

  Câteva date despre celelalte magazine

  HalfPrice are în portofoliu sute de branduri ale căror produse vor fi vândute cu discount, printre acestea numărându-se şi Guess, Tommy Hilfiger, GAP, Topshop sau Pimkie. Primul HalfPrice a fost deschis în Turda, urmând  AFI Cotroceni, pe lista regăsindu-se și Aradul și Sibiul.

  Zara este cel mai propular dintre brandurile Inditex, celebra companie producătoare de haine din Spania, controlată de cel mai bogat om din Spania, Amancio Ortega. Inditex este cel mai mare retailer de îmbrăcăminte din Europa, iar magazinele Zara probabil cele mai căutate magazine de pe piață.

  Starbucks este cel mai mare lanț de cafenele din lume. Încă din 2009, Starbucks Coffee Company număra peste 16.000 de locații în 44 de țări, fiind lider mondial în prăjirea cafelei și vânzarea cu amănuntul.

   

  Citește și:

  AFI Europe deschide la Arad, în 2023, primul retail park din țară. Decathlon, House și Cropp, printre magazinele deja contractate

  Noul AFI Europe din Arad prinde contur. Inaugurarea ar urma să se facă în a doua jumătate a anului (Video)

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Sunteți absolut incredibilă, asta este o problemă care necesită investigație? Chiar nu vedeți problemele reale ale orașului? Sunt curse de mașini noaptea pe Bulevard sau Șaguna, oameni dubioși se adună în fața blocurilor și consumă alcool și substanțe, centrul orașului a devenit de evitat. Nu o luați ca pe un atac la persoană, dar majoritatea vrem să citim despre problemele serioase ale orașului care ne afectează în mod direct, nu o investigație pentru ce brand de cafea ajunge in oraș sau copaci putrezi care riscă să cadă oricând peste un trecător.

   +2 voturi
   +1
   -1
  2. Ce frumos sună, dar să vedem cine vor fi cumpărătorii…? 🤔
   Cei care lucrează „la bandă” în micile „Zone Industriale” pe care le are Aradul?
   Mă îndoiesc…
   .
   Și-atunci cine…?
   Că marile corporații, cu birouri de Proiectare si Management și angajați cu studii bine-plătiți sau fabrici de componente și subansamble cu grad ridicat de complexitate și precizie, care să necesite MÂNĂ DE LUCRU SPECIALUZATĂ, PROFESIONISTĂ și plătită corespunzător, din păcate nu prea sunt. 😥
   .
   Că a avut grijă să-i alunge Nea Falcă & gașca, dacă n-au „cotizat” corespunzător (după modelul „Dumitru Buzatu”, dar la Arad nu la Vaslui, în rest TOTAL SIMILARE ca interesul pt. „bunăstarea cetățenilor” pe care-i „păstorește”!). 😡
   .
   Și-atunci cine să vină în ele, când și magazinele de pe Mețianu s-au închis, când cel mai mare și vechi magazin universal (mini-mall), Ziridava, aflat „în buricul târgului”, e la pământ de ani buni, când Galleria-Mall a fost un eșec total, când Armonia Mall s-a demolat, când până și Atriumul a ajuns să închirieze spații la Poliție, și-atunci DE UNDE CLIENȚI, „fraților” , într-un oraș aflat în „moarte clinică”?
   Au făcut ceva ADMINISTRATORII Aradului ca să crească NIVELUL INVESTIȚIONAL în Arad, alceva decât „sifonări” de bani, cu proiecte de rahat, date cu dedicație …?
   Nimic, fraților, nimic…! Nada…, niente…, nix…, nothing …! 😠
   .
   Atunci nu visați că aceste branduri vor rămâne mult; ele vor veni SĂ FACĂ BANI, nu „pt ochii frumoși ai arădenilor .
   Faceți-vă poze cu ele, pt posteritate (ca si cu fostul IMAR), că nu vor sta prea mult, iar la 1 an, cel mult 2, după toate Alegerile din 2024, nu cred c-o să mai vedeți „picior de ele”…
   Eu, cel puțin, cam la asta mă aștept: nu sunt bani de cheltuit, nu e marfă de oferit! (cam ca la țară, cu un singur sau maxim 2 „magazine sătești” cu „de toate și nimic”).

   Să vedem dacă o să am dreptate sau nu… 🤔
   Deși aș prefera să nu am…

   +9 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.